ACCIDENT ADRIAN IOVAN. Fiica pilotului a ridicat trupul acestuia de la SML Alba Iulia

Fiica pilotului Adrian Iovan a ajuns, miercuri, la Serviciul de Medicină Legală (SML) Alba, pentru a ridica trupul neînsufleţit al acestuia, la ora transmiterii acestei ştiri fiind în curs de finalizare formalităţile pentru transportul trupului neînsufleţit.

22 ian. 2014, 11:24
ACCIDENT ADRIAN IOVAN. Fiica pilotului a ridicat trupul acestuia de la SML Alba Iulia

Irina Iovan a ajuns la SML în jurul orei 12.30, fără a face declaraţii jurnaliştilor prezenţi.

Trupul neînsufleţit al pilotului Adrian Iovan urmează să fie transportat la Bucureşti cu o maşină a unei firme de pompe funebre din Alba Iulia.

VEZI ŞI Băieţelul lui Iovan este distrus de durere. Imaginile cu el îţi vor rupe sufletul în două

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor – studenta şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

VEZI ŞI Au căzut primele capete după TRAGEDIA din Apuseni. Victor Ponta a anunţat DEMITERI

Epava avionului şi victimele au fost găsite de un pădurar, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici. În zona unde a aterizat forţat avionul a fost trimis şi un elicopter de la SMURD Mureş, însă acesta a fost nevoit să se retragă, din cauza ceţii.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Pilotul Adrian Iovan a murit în urma unui şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, iar în cazul studentei decesul a fost cauzat de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de respiraţie, a declarat, marţi, şeful Serviciului de Medicină Legală Alba, Gheorghe Vieru.