Predoiu: Guvernul pune focul în pădure. Creşterea economică începe să se bazeze pe consum din import

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a scris luni pe Facebook că creşterea economică începe să se bazeze pe consum din import, iar Victor Ponta şi Guvernul încep "să pună focul în pădure". În acest sens, liderul PNL a precizat că adoptarea Codului Fiscal fără măsuri de reformă duce la deznodământul din 2008-deficite bugetare imense şi sărăcie.  

10 aug. 2015, 10:24
Predoiu: Guvernul pune focul în pădure. Creşterea economică începe să se bazeze pe consum din import

„Exporturile României în primul semestru au ajuns la 27 de miliarde de euro. Prilej pentru turistul din Miami şi Caraibe să se laude cu o creştere de 5,9%.

Ce uită să ne spună Ponta este că importurile au avut o creştere abruptă la 30,3 miliarde de euro. Deficitul balanţei comerciale a crescut, aşadar, cu 15% faţă de perioada similară a anului trecut”, a postat Cătălin Predoiu pe Facebook.

Citeşte şi: Predoiu: Sunt două linii de gândire în PSD în privinţa Codului fiscal, una rigidă şi alta deschisă

Prim-vicepreşedintele PNL a adăugat că adoptarea Codului Fiscal fără măsurile de reformă şi dublate de cheltuieli neproductive duce la un deznodământ binecunoscut din 2008, şi anume deficite bugetare imense şi sărăcie.

„Se confirmă îngrijorările: creşterea economică începe să se bazeze pe consum din import. Cu alte cuvinte, Victor Ponta şi guvernul lui tocmai încep să pună focul în pădure. În aceste condiţii, adoptarea Codului fiscal fără măsuri de acompaniere (reforma companiilor de stat, reforma colectării şi reforma administraţiei), însă dublată de cheltuieli neproductive, duce la un deznodământ binecunoscut, pe care l-am trăit recent, în 2008: deficite bugetare imense şi sărăcie”, este de părere Predoiu.