Predoiu: Sunt două linii de gândire în PSD în privinţa Codului fiscal, una rigidă şi alta deschisă

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat miercuri că în PSD a observat două linii de gândire referitoare la discuțiile despre Codul fiscal, o poziție inflexibilă și rigidă în jurul premierului Victor Ponta și o deschidere în discursul președintelui interimar al acestui partid, Liviu Dragnea.

05 aug. 2015, 20:51
Predoiu: Sunt două linii de gândire în PSD în privinţa Codului fiscal, una rigidă şi alta deschisă

„Deocamdată nu am avut niciun contact de la Guvern în privința consultărilor pe care le-am propus, dar termenul este încă în curs, noi am indicat un termen rezonabil, 17 august, nu pentru că ar fi perioadă de vacanță, noi nu suntem în vacanță, ci pentru că e un timp rezonabil ca Guvernul să-și refacă aceste calcule, să vină să demonstreze la masa acestor discuții politice că se poate așa.

Am observat două tendințe, două linii de gândire la PSD: pe de o parte, grupul din jurul premierului Ponta menține aceeași poziție inflexibilă și rigidă, doamna Plumb, domnul Ponta, domnul Teodorovici, dar am observat în același timp o deschidere în discursul domnului președinte interimar Liviu Dragnea și eu sper că până la urmă va prevala rațiunea, și nu ambiția copilărească, personală.

Nu e vorba de o jucărie care trebuie să rămână așa cum a desenat-o Guvernul Ponta, aici e vorba de un instrument important pe care trebuie să-l convenim cu toții”, a afirmat Predoiu la TVR.

Citeşte şi: Băsescu: Predoiu nu va fi premier. Văd o altă coaliţie. Dacă e în interes naţional, Oprea o va face

El a adăugat că are încredere că în România clasa politică s-a maturizat într-o măsură considerabilă iar declarațiile lui Kelemen Hunor, ale lui Gabriel Oprea și ale lui Liviu Dragnea i-au arătat „că s-a înțeles problema și că mediul politic nu va sabota economia națională”.

Predoiu a menționat că liberalii consideră că nu este suficientă adoptarea Codului fiscal fără reformele necesare ca economia să crească susținut și că asta va promova PNL la discuțiile cu celelalte partide, scrie Agerpres.

„Una este politica de relaxare fiscală, și alta este măsura de reformă, de acompaniere a acestei politici. Noi am vorbit de ambele ramuri ale acestei reforme, nu am vorbit doar de relaxare fiscală, am vorbit și de politici de reformă: companii de stat, administrație, îmbunătățirea colectării.

La aceste negocieri este important ca Guvernul să vină cu cifrele reale și să arate dacă este sustenabil sau nu. O serie de actori instituționali au indicat faptul că nu este sustenabil Codul fiscal, că nu s-au făcut reformele necesare. Lipsa acestor reforme pun în pericol efectele pozitive ale codului”, a mai menționat Predoiu.