Predoiu: Noul Cod de procedură civilă intră în vigoare la 1 iunie

Noul Cod de procedura civilă intră în vigoare la 1 iunie, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

RomaniaTV.net
05 ian. 2012, 11:59
Predoiu: Noul Cod de procedură civilă intră în vigoare la 1 iunie

„În 2012 vom pune în aplicare noul Cod de procedură civilă, cu termen în iunie”, a spus ministrul Justiţiei, potrivit Mediafax.

Predoiu a adăugat că noul Cod este unul dintre obiectivele strategice ale Ministerului Justiţiei.

Raportul CE din iulie 2011 remarca faptul că România a făcut demersuri pentru îmbunătăţirea procedurilor judiciare şi că autorităţile române au întreprins demersuri pentru a eficientiza procedurile judiciare şi a continuat pregătirile pentru intrarea în vigoare a patru Coduri noi.

Pentru creşterea ritmului reformei judiciare în următoarea perioadă, CE spunea că România ar trebui să adopte un plan de implementare a Codului civil şi pentru celelalte trei noi coduri (Cod penal, Cod de procedură civilă şi de procedură penală-n.r.) care urmează a fi introduse în 2012 şi să creeze un cadru de cooperare împreună cu magistraţii şi cu societatea civilă pentru a facilita ajustările structurale necesare ale sistemului judiciar.

Comisia susţinea că este important să se evite practicile divergente şi că o bună pregătire a magistraţilor va fi esenţială pentru o implementare omogenă a Codurilor.