Cătălin Predoiu îi dă replica lui Ponta: „Nu voi în acest joc derizoriu al insultelor”

Cătălin Predoiu, prim-vicepreședintele PNL, declară că nu va intra într-un "joc derizoriu al insultelor" cu premierul Victor Ponta pe tema reducerii TVA. Liderul PNL a adăugat că va continua la un mod serios criticile la adresa Guvernului, reluând, totodată, și provocarea lansată prim-ministrului de a participa la o dezbatere pe tema situației economice și a justiției din România.

09 apr. 2015, 09:30
Cătălin Predoiu îi dă replica lui Ponta: „Nu voi în acest joc derizoriu al insultelor”

„Am criticat și acuz în continuare guvernul Ponta că a tăiat investițiile pentru a-și crea rezerva de aproximativ cinci miliarde lei pentru reducerea TVA.

Citeşte şi: Victor Ponta, atac la Cătălin Predoiu: Premierul-fantomă este consecvent cu modul de gândire al pedeliştilor

Probabil pentru că nu poate abstractiza și distinge între două subiecte diferite, «măsura economică» și «pregătirea măsurii economice», în replică, Ponta mă atacă din nou pe Facebook într-un limbaj caracteristic, amestecând minciunile cu erorile de raționament”, a scris Cătălin Predoiu pe pagina sa de socializare.

Predoiu spune că nu va intra „în acest joc derizoriu al insultelor, singurul în care Victor Ponta se simte fericit” și reia o listă de solicitări în șase puncte adresate premierului, scrie Agerpres.

Liderul liberal îi cere premierului „să reia investițiile publice oprite în 2014 și 2015” și „să facă studiul de impact necesar oricărei politici de relaxare fiscală”. Totodată, Predoiu îi solicită lui Ponta „să dezvăluie opiniei publice ce răspuns a primit de la FMI, Banca Mondială și BNR în legătură cu politicile pe care le-a anunțat (și la care în parte a renunțat)”.

El cere, de asemenea, ca Guvernul „să reia reformele structurale, în special în privința companiilor de stat”.

Predoiu îi sugerează lui Ponta „să studieze relația investiții — locuri de muncă — putere de cumpărare — consum — prețuri — inflație — deflație” și îl sfătuiește să consulte pe această temă un articol „interesant apărut chiar astăzi în «Ziarul Financiar», sub semnătura unui reputat profesor de economie, Eduard Dinu”.

Citeşte şi: CONTRE pe Codul Fiscal. Predoiu: Măsurile sunt riscante, nechibzuite. Replica lui Ponta

Nu în ultimul rând, prim-vicepreședintele PNL așteaptă de la premier ca acesta „să comenteze opinia critică”, similară cu a sa, „exprimată ieri (miercuri — n.r.) de vicepreședintele Comisiei Europene, dl Valdis Dombrovskis”.

Predoiu adaugă că „Ponta e viteaz doar la intern, la extern e nesemnificativ, din păcate pentru România”.

„Îi reînnoiesc provocarea de a participa la o dezbatere civilizată pe temele economiei și justiției, în speranța că va trece peste dificultățile și inconfortul provocate de respectarea unui minim nivel de politețe”, mai scrie prim-vicepreședintele PNL.

Premierul Ponta a scris joi pe pagina sa de Facebook că prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu este contra măsurii de reducere a TVA anunțată de Guvern în baza unor argumente „ori false ori chiar stupide” și a unui mod de gândire „al pedeliștilor”, care în 2010 au crescut taxa pe valoarea adăugată de la 19% la 24% „distrugând economia românească”.