Predoiu: PDL respinge categoric comasarea europarlamentarelor cu referendumul pentru Constituţie

PDL respinge categoric comasarea europarlamentarelor cu referendumul pentru revizuirea Constituţiei, a declarat luni prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, arătând că Victor Ponta şi Crin Antonescu sacrifică interesele românilor de dragul unor poziţii în stat, unor interese personale.

RomaniaTV.net
13 ian. 2014, 13:49
Predoiu: PDL respinge categoric comasarea europarlamentarelor cu referendumul pentru Constituţie

„Decizia de a comasa alegerile europarlamentare cu referendumul pe revizuirea Constituţiei arată că Victor Ponta şi Crin Antonescu nu au nici cea mai mică consideraţie nici pentru alegerile europarlamentare, nici pentru Constituţie. Amestecarea celor două teme doar de dragul de a obţine nominalizarea la Preşedinţie de către Crin Antonescu arată nu numai frica acestuia de a-şi pierde candidatura, ci şi niciun fel de consideraţie pentru interesele românilor. Nu putem accepta şi respingem categoric această comasare”, a declarat Predoiu după şedinţa BPN al PDL.

VEZI ŞI EUROPARLAMENTARE 2014 şi referendumul pentru Constituţie, organizate simultan, anunţă USL

El a adăugat că PDL nu poate accepta faptul că USL va promova „aceeaşi Constituţie a lui Crin Antonescu”, care a fost criticată şi respinsă de specialiştii români şi de Comisia de la Veneţia, în loc să refacă lucrările de la zero şi să insereze observaţiile pertinente.

„Crin Antonescu şi Victor Ponta au decis să forţeze trecerea unei Constituţii care serveşte propriilor lor interese, preţul este menţinerea lui Crin Antonescu pe poziţia de candidat al USL la Preşedinţie”, a mai spus Predoiu.

El a arătat că proiectul de revizuire a Constituţiei este slab din punct de vedere juridic şi va crea disfuncţionalităţi, dacă va trece de referendum.

„Nu putem să acceptăm ca acest proiect să fie discutat la pachet cu teme europene doar pentru a trece neobservat. Este o stratagemă ieftină. (…) Proiectul lui Crin Antonescu vizează slăbirea fundamentală a funcţiei prezidenţiale. Avem de-a face cu predarea lui Crin Antonescu faţă de USL. El spune: sunt gata să fiu un preşedinte fără atribuţii, să fiu un preşedinte marionetă, să fiu un preşedinte floare la butoniera PSD, numai să rămân candidat”, a mai spus Predoiu.

El a arătat că PDL va participa la lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei doar dacă se reia dezbaterea de la zero.

„Dacă se vine cu inepţia juridică compusă de Chiuariu şi cauţionată de Antonescu, atunci nu vom intra să discutăm ce am văzut în vară, ăla nu este un proiect, este un produs ieşit din ignoranţă”, a adăugat el.