Predoiu: PDL va sesiza Comisia de la Veneţia privind Ordonanţa referitoare la apartenenţa aleşilor locali

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat că Ordonanţa de Urgenţă privind migraţia primarilor reprezintă un derapaj de la normele statului de drept şi arată că democrat-liberalii vor sesiza Comisia de la Veneţia în acest caz, transmite Agerpres.

26 aug. 2014, 17:08
Predoiu: PDL va sesiza Comisia de la Veneţia privind Ordonanţa referitoare la apartenenţa aleşilor locali

Predoiu a afirmat că atât premierul Victor Ponta, cât şi vicepremierul Liviu Dragnea, ‘demonstrează perseverenţa în comportamentul dictatorial al PSD’.

‘Se discută în susţinerea acestei Ordonanţe de Urgenţă despre o serie de hotărâri de guvern prin care primarilor dezertori li se vor aloca fonduri pentru diverse proiecte. Este un fel de mită politică şi bugetară pe care guvernul o acordă acestor primari care rup contractul politic cu alegătorii. Este încă o probă a faptului că mentalitatea PSD este de neschimbat. Bugetul public care trebuie folosit în interes public este subordonat în acest fel intereselor politice ale Partidului Social Democrat’, a declarat Predoiu, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al Partidului Democrat Liberal, se arată într-un comunicat de presă.

Prim-vicepreşedintele PDL a catalogat aceste practici ca fiind nedemocratice.

În acest context, potrivit sursei citate, pe lângă măsurile procedurale legale pentru a ataca ordonanţa, PDL va întreprinde şi un demers către Comisia de la Veneţia prin care va semnala derapajele de la normele statului de drept ale Partidului Social Democrat şi ale guvernului Ponta.

Pe de altă parte, referindu-se la execuţia bugetară pe primele şapte luni, Cătălin Predoiu a spus că datele arată cauzele recesiunii economice.

‘Veniturile bugetare pe primele şapte luni reprezintă 18,3% din PIB, în scădere faţă de perioada similară a anului trecut. Veniturile realizate din TVA reprezintă 4,4% din PIB în primele şapte luni ale anului, faţă de 4,7% în primele 7 luni ale lui 2013. Investiţiile publice, cheltuielile de capital au scăzut cu aproape 30% faţă de perioada de referinţă a anului trecut. Absorbţia fondurilor europene înregistrează un minus sever ca urmare a incapacităţii administrative şi a corupţiei din guvernarea Ponta’, a adăugat Cătălin Predoiu.

Democrat-liberalul a mai susţinut că aceste cifre demonstrează că guvernul Ponta nu poate genera încrederea necesară investiţiilor şi că nu are soluţiile necesare pentru creşterea economică.

‘Cât timp Ponta va guverna România, vom avea o lipsă de orizont în ceea ce priveşte dezvoltarea economică, dezvoltarea afacerilor şi crearea de locuri de muncă. Indirect este dată şi o lovitură mediului de afaceri care are nevoie de încredere, de perspectivă şi de investiţii’, a conchis Predoiu.