Predoiu: Prin votul senatorilor, PSD şi Ponta au arătat că legea poate fi opţională în România

Respingerea încuviinţării reţinerii şi arestării preventive pe numele lui Dan Şova a fost criticată de prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu, care a apreciat că votul de marţi din Senatul României arată că "legea poate fi opțională în România".

RomaniaTV.net
02 iun. 2015, 18:07
Predoiu: Prin votul senatorilor, PSD şi Ponta au arătat că legea poate fi opţională în România

Cătălin Predoiu a calificat votul în cazul Șova drept „o rușine națională”. „Prin acest vot, Senatul controlat de Ponta și condus de Tăriceanu a sfidat românii. Senatul lui Ponta a ignorat decizia Curții Constituționale și a încălcat Constituția. În Senatul lui Ponta, condus de Tăriceanu, a fost instaurată dictatura fărădelegii. În Senatul lui Ponta, condus de Tăriceanu, Constituția și CCR au fost ‘arestate’ preventiv. (…) Prin votul senatorilor, PSD și Ponta au arătat că legea poate fi opțională în România. Dacă ești membru PSD, prieten și fost partener de afaceri cu Ponta, legea se suspendă”, susține Predoiu într-un comunicat de presă.

În opinia sa, miza acestui vot depășește persoana lui Dan Șova. „Este vorba nu doar de posibila arestare preventivă a unui inculpat, ci și de dreptate, de recuperarea banilor furați, de încrederea în instituții și în buna lor funcționare, de credibilitatea și imaginea țării în fața partenerilor din UE și de intrarea în spațiul Schengen. Votul iresponsabil al PSD în cazul Șova nu afectează doar dorința normală de dreptate a românilor, ci lovește în mod direct viitorul și bunăstarea lor”, consideră prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu.

Cererea ministrului Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului social-democrat Dan Șova a fost respinsă, marți, de Senat, după reluarea votului în urma deciziei CCR care a declarat neconstituțională hotărârea Camerei Superioare a Parlamentului privind votul exprimat în 25 martie pe acest caz.

Senatorii s-au pronunțat prin vot secret cu bile, în favoarea cererii fiind exprimate 66 de voturi, iar 72 de senatori au votat împotriva încuviințării cererii ministrului Justiției. Două voturi au fost anulate.