Predoiu: Termenul pentru a finaliza programul de guvernare este 28 februarie. Va fi gata la timp

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat că va informa miercuri comisia de organizare a unificării PNL cu PDL despre stadiul elaborării programului de guvernare, transmite Agerpres.

21 ian. 2015, 10:20
Predoiu: Termenul pentru a finaliza programul de guvernare este 28 februarie. Va fi gata la timp

„Voi informa astăzi comisia de organizare a unificării despre stadiul elaborării programului. Avem un termen în 28 februarie pentru prezentarea unui proiect şi vom respecta acest termen, colegii lucrează şi suntem în grafic”, a afirmat Predoiu.

El a spus că au loc consultări cu societatea civilă şi cu experţi.

„Avem discuţii şi în partid, la nivelul conducerii şi la nivelul liderilor de comisii de redactare, dar în acelaşi timp ne consultăm foarte intens şi cu societatea civilă, cu experţi pe diferite domenii, cu economişti reputaţi din România. Va fi un program care să proiecteze o creştere economică pe termen lung în ţara noastră. Acest program va fi rezonant cu platforma prezidenţială a preşedintelui Klaus Iohannis”, a declarat Predoiu.

El a afirmat că programul de guvernare vizează mai multe etape, prima fiind până în 2016, dacă PNL intră la guvernare, iar apoi va acoperi patru ani, plus încă alţi patru.

Predoiu a precizat că nu există un guvern din umbră, ci un grup de lucru care redactează părţi din program care vor fi ulterior corelate. Liderul PNL a afirmat că este nevoie de măsuri economice care să relanseze capitalul autohton şi care să ofere oportunităţi pentru investiţiile mari pe termen lung.

„Trebuie să valorificăm atuurile noastre în ceea ce priveşte resursele agricole, talentul în industria tehnologiei informaţiei, tot ce înseamnă resurse de creativitate”, a spus Predoiu.