Predoiu vrea reformă în Ministerul Public făcută de procurori-şefi numiţi pe post

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, consideră că procurorii din funcțiile de conducere trebuie numiți pe post pentru a începe reforma în Ministerul Public, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
23 dec. 2019, 08:10
Predoiu vrea reformă în Ministerul Public făcută de procurori-şefi numiţi pe post

Fiind întrebat cât de important este ca procurorii să se înscrie în procedura de numire la şefia Parchetului General, DNA şi DIICOT, Cătălin Predoiu a declarat: „Este foarte important, stabilitatea sistemului este importantă, este important să avem procurori-şefi, prim adjuncţi, adjuncţi, şefi de secţie, adjuncţi de şefi de secţie numiţi conform procedurii legale, stabil, pe post, care să poată să înceapă o reformă în Ministerul Public, să impulsioneze activitatea procurorilor, cu respectarea tuturor garanţiilor, astfel încât să punctăm faţă de cetăţeni, faţă de Comisia Europeană, faţă de magistraţi – în sensul calităţii, în sensul ritmicităţii activităţii, tot ce aşteaptă societatea de la Ministerul Public”.

Potrivit lui Predoiu, marţi dimineaţă urmează să fie verificat dosarul fiecărui candidat, lista cu numele acestora urmând să fie publicată până în ora prânzului.

Ministerul Justiţiei a anunţat, pe 2 decembrie, că a declanşat procedura de selecţie pentru propunerea de numire a procurorilor-şefi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Procedura de selecție se va termina pe 22 ianuarie 2020.