Prefectul Alin Stoica confirmă că merge cu Nicuşor Dan în instanţă: „Am acţionat PMB în judecată”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că a acţionat în instanţă Municipalitatea, pentru că, în urma corespondenţei oficiale şi a discuţiilor directe, a continuat practica de a detaşa consilierii primarului pe posturi din aparatul de specialitate.

17 iun. 2021, 23:36
Prefectul Alin Stoica confirmă că merge cu Nicuşor Dan în instanţă: „Am acţionat PMB în judecată”

„De ce am acţionat în instanţă PMB? Pentru că, în urma corespondenţei oficiale şi a discuţiilor directe, a ales să continue practica de a detaşa consilierii primarului pe posturi din aparatul de specialitate. (…) De ce am atacat această detaşare şi nu altele? Pentru că este cea făcută după ce a avut loc corespondenţa oficială. Vor urma şi celelalte detaşări, din toate primăriile”, a afirmat Alin Stoica, prefectul Capitalei joi, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că, de mai mult timp, Prefectura a transmis către toate primăriile din Bucureşti (cele ale celor şase sectoare şi Municipalitate) o adresă de îndrumare prin care exprima poziţia în legătură cu practica detaşării consilierilor primarilor pe posturi în aparatul administrativ, fie în aparatul primăriilor, fie în instituţiile subordonate.

Alin Stoica a precizat că a solicitat primarilor să revină asupra măsurii de detaşare şi să scoată posturile la concurs, pentru a permite o selecţie corectă. „În cazul în care nu puteau rămâne cu postul vacant până la ocuparea prin concurs, pot fi numiţi pe funcţie temporar, până la finalizarea concursului, oameni care îndeplinesc cerinţele postului”, a punctat prefectul Capitalei, conform Agerpres.

Alin Stoica, prefectul Capitalei: „Practica de a aduce personal din partid, pe considerentul loialităţii, este păguboasă”

El a spus că o parte dintre primării au înţeles să revină asupra măsurii detaşării consilierilor primarilor, intrând, din punctul său de vedere, în legalitate.

„Alte primării nu au răspuns încă. Primăria Municipiului Bucureşti a răspuns că este legală metoda aceasta”, a precizat Alin Stoica.

Prefectul Capitalei a spus că, potrivit programului de guvernare, se urmăreşte depolitizarea administraţiei şi instituţiilor publice.

„Practica de a aduce în instituţii personal (în special de conducere, dar nu numai – vezi Apele Române) din cadrul aparatului de partid, doar pe considerentul că este loial demnitarului, este păguboasă pentru stat, slăbind instituţiile publice. Totodată, legea prevede că orice post vacant să fie ocupat prin concurs sau examen, iar legea trebuie respectată, pentru a ne asigura că posturile sunt ocupate de oameni bine pregătiţi, cu experienţa şi abilităţile necesare postului”, a menţionat Alin Stoica.

Citeşte şi: Lupta pentru putere în PNL, dintre Cîţu şi Orban, se înteţeşte: „O să fie uşor să-mi conving colegii din PNL” versus „Am fost de cel puţin 15 ori în fiecare filială”