Prefectul Bucureştiului îl dă în judecată pe primarul Nicuşor Dan

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a anunțat că a fost sesizată instanța de judecată pentru a anula cele două dipoziții prin care primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a decis restituirea Parcului Bordei.

10 iun. 2022, 10:02
Prefectul Bucureştiului îl dă în judecată pe primarul Nicuşor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat în urmă cu o săptămână că a semnat un acord cu familia Constanda, în numele municipalității, pentru a plăti eșalonat datoria de aproximativ 125 de milioane de euro pe care instituția o are către aceasta, potrivit unei sentințe judecătorești definitive din 2019.

Prefectul Toni Greblă a sesizat vineri Tribunalul Bucureşti pentru a anula dispoziţia de restituire, conform unui comunicat al Prefecturii.

”Prefectul Municipiului București a sesizat instanța de judecată, solicitând anularea celor două dispoziții prin care Primarul General al Capitalei a restituit Parcul Bordei unor persoane

Urmare exercitării controlului de legalitate, Prefectul Municipiului București a sesizat Tribunalul București, solicitând anularea a două dispoziții prin care Primarul General al Capitalei a reconstituit dreptul de proprietate unor persoane pe terenul din Parcul Bordei.

Motivul principal, pentru care a solicitat anularea dispozițiilor, este acela că terenul restituit a fost expropriat prin Decret Regal, încă din 1935, în favoarea Municipiului București, în scop de utilitate publică, pentru amenajarea râului Colentina și construirea salbei de lacuri pe acest curs de apă.”, arată un comunicat al Prefecturii Capitalei, potrivit Stiripesurse.

Citeşte şi: CCR a publicat motivarea privind prescripția penală. Trebuie închise zeci de dosare penale care au depăşit termenul. Parlamentul, acuzat de generarea unui viciu de neconstituţionalitate