Prefectul Capitalei a anunţat cum se va face accesul în baruri şi cluburi: Doar cu dovada vaccinării. Poliţia va acţiona în acest mod!

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că persoanele care sunt vaccinate vor putea merge în cluburi, discoteci sau la festivaluri, urmând să prezinte la intrare dovada vaccinării, fie în format printat, fie electronic.

01 iun. 2021, 11:16
Prefectul Capitalei a anunţat cum se va face accesul în baruri şi cluburi: Doar cu dovada vaccinării. Poliţia va acţiona în acest mod!

Prefectul Capitalei a anunţat cum se va face accesul în baruri şi cluburi. Întrebat cum va fi făcută verificarea persoanelor vacccinate care vor merge în cluburi, discoteci sau la festivaluri, Alin Stoica a zis că poliţia va alege aleatoriu persoanele care să prezinte documentul.

Prefectul Capitalei a anunţat cum se va face accesul în baruri şi cluburi: Doar cu dovada vaccinării. Poliţia va acţiona în acest mod!

„Cei care vor să participe la evenimente trebuie să aibă dovadă vaccinării, fie în format printat, fie în format electronic. Simpla verificare a existenței acestui document o face persoana care asigura accesul în incintă. Organizatorul sau agentul economic este responsabil să verifice că toți cei care intră posedă un astfel de document.

Veridicitatea acetuia va putea fi verificată de organele de control. Poliția poate veni într-un club, și să verifice aleator participanții și să verifice dacă documentele pe care aceștia le au sunt valabile. Există o baza de date cu vaccinarea și pot fi verificați oricând.

Vizualizarea acestor date este obligație legală. Deci cei care permit accesul au dreptul și obligația de a vizualiza aceste date. Nu le pot capta. Este obligația operatorului economic să verifice că, dacă doresc să intru într-un club, am acest document. Simpla vizualizare a informației. Nu poate să stocheze. Restul de prelucrare, verificarea veridicității, stocarea, o pot face numai autoritățile.”

Măsurile de relaxare a restricţiilor, adoptate săptămâna trecută de Guvern, se aplică începând de astăzi, ele vizând, între altele, renunţarea la masca de protecţie în birourile unde lucrează cel mult cinci persoane, toate vaccinate, redeschiderea spaţiilor de joacă şi a piscinelor din interior. Totodată, creşte gradul de ocupare la hotelurile de pe litoral şi numărul de participanţi la evenimentele culturale sau artistice organizate în aer liber.

În urma deciziei Executivului, este permisă desfăşurarea activităţii în baruri, cluburi, discoteci şi săli de jocuri, în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Citeşte şi: Noi măsuri de relaxare începând de ASTĂZI. Cadou pentru toţi românii de Ziua Copilului: Fără limită de participanți la concerte, spectacole, nunți sau botezuri, dacă toți participanții sunt vaccinați