Prefectul Capitalei recunoaşte că a făcut o gafă imensă: „Vă cer scuze pentru eroare. Ar fi fost o veste cu adevărat bună. Din păcate, mai avem de muncit”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica (PLUS), anunță luni că în București nu s-a atins rata de vaccinare de 50% din populație, așa cum afirmase anterior, el spunând că a interpretat greșit datele.

31 mai 2021, 20:47
Prefectul Capitalei recunoaşte că a făcut o gafă imensă: „Vă cer scuze pentru eroare. Ar fi fost o veste cu adevărat bună. Din păcate, mai avem de muncit”

Prefectul Capitalei anunţase luni că rata de vaccinare cu cel puţin o doză este de 50% în Bucureşti, dar în urma numeroaselor atenţionări primite pe Facebook, acesta a revenit cu scuze şi a recunoscut că a greşit calculul.

„În cursul zilei de astăzi, am raportat un număr de 1,2 milioane de bucureșteni vaccinați, ceea ce ar fi însemnat un rezultat remarcabil: 50% dintre locuitorii Capitalei vaccinați. Din păcate, acest număr este eronat. Am interpretat greșit – de fapt, acesta reprezintă numărul de doze administrate în cele două faze. Numărul de bucureșteni vaccinați cu cel puțin o doză este de 667.176, iar cel al bucureștenilor imunizați complet este de 585.611.

Prefectul Capitalei: „Din păcate, mai avem de muncit până la a obține acest rezultat”

Vă cer scuze pentru eroare. Ar fi fost o veste cu adevărat bună dacă număram, astăzi, peste 50% dintre bucureșteni vaccinați. Din păcate, mai avem de muncit până la a obține acest rezultat. Le mulțumesc celor care mi-au atras atenția asupra acestei erori. Doar împreună vom reuși să trecem cu bine peste această pandemie”, a scris prefectul Capitalei pe Facebook.

El anunțase anterior că peste 50% dintre bucureșteni s-au vaccinat cu cel puțin o doză.

„Da, suntem peste 1.200.000 de bucureșteni care ne-am vaccinat până acum din 2.200.000, conform datelor oficiale. Din aceste peste 1,2 milioane de persoane care s-au vaccinat cu cel puțin o doză, spre 560.000 sunt vaccinați cu două doze”, a declarat prefectul, la Digi24.

Citeşte şi: Cel mai dur atac al unui lider PNL asupra lui Florin Cîţu: „Tot ce ai făcut a fost să ştergi pantofi pentru putere, să cerşeşti poziţii, să fentezi munca”