Prefectul Capitalei a făcut anunțul: ”Rata de infectare din București a scăzut sub 6!” Se vor relaxa măsurile sau nu?

Rata de infectare a scăzut sub 6, weekendul acesta în Capitală. Alin Stoica spune că azi se înregistrează un procent de doar 5.19, la mia de locuitori.

18 apr. 2021, 13:01
Prefectul Capitalei a făcut anunțul: ”Rata de infectare din București a scăzut sub 6!” Se vor relaxa măsurile sau nu?

Prefectul Capitalei a făcut anunțul. Cu toatet acestea, până când nu vom avea o scădere suficient de mare a cazurilor de coronavirus, „încât sistemul sanitar să poată să facă față cu brio, nu putem să vorbim despre o relaxare”, a spus, duminică, prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei a făcut anunțul: ”Rata de infectare din Capitală a scăzut sub 6!” Se vor relaxa măsurile sau nu?

„Rata de infectare a scăzut sub 6. Astăzi e 5,19. Însă se va reveni la programul anterior doar după ce vom avea o rată de infectare sub 3,5. Chiar dacă rata de infectare a scăzut, ceea ce e bine, înseamnă că măsurile funcționează, totuși, e încă suficient de mare încât să pună probleme sistemului sanitar. În continuare, sunt mulți oameni infectați”, a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica, duminică, 18 aprilie, la Antena 3.

„Până când nu vom avea o scădere suficient de mare, încât sistemul sanitar să poată să facă față cu brio, nu putem să vorbim despre o relaxare”, a mai spus prefectul Alin Stoica.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat, pentru News.ro, în urmă cu aproape două săptămâni că o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a avut loc şi au fost puse în aplicare măsurile luate de către Guvern, prin hotărârea care a prelungit starea de alertă pe teritoriul României.

Prefectul Capitalei a subliniat că vinerea de Florii programul magazinelor va fi până la ora 20.00 şi nu până la ora 18.00.

Citește și: Alin Stoica este noul prefect de Bucureşti. Politicianul are zero experienţă în administraţie. Toate detaliile despre noul șef pe Capitală
„Da, avem CMBSU prin care prelungim măsurile pe care le ştiti deja pentru că expiră la 12.00 noapte şi le mai prelungim. Vine în contextul în care Guvernul a prelungit starea de alertă. O să includ vinerea, pentru că se prinde şi vinerea de Florii, iar vinerea de Florii va fi programul la magazine până la ora 20.00, nu până la ora 18.00. Lucru care e deja în hotărârea de Guvern. Nu este nimic nou”, a afirmat Alin Stoica.

Citește și: Alin Stoica a cerut o analiză a DSP pentru Bucureşti. Ce spune prefectul Capitalei despre CARANTINĂ
 

 

 


loading...
Partenerii noștri