Restricțiile din Sectorul 5, SUSPENDATE. Piedone așteaptă măsurile propuse de Guvern

Alin Stoica a anunțat că va da în judecată Primăria Sectorului 5 deoarece dispozițiile emise de instituție nu au cadru legal. De asemenea, prefectul Capitalei susține că măsurile impuse sunt suspendate.

25 mart. 2021, 11:15
Restricțiile din Sectorul 5, SUSPENDATE. Piedone așteaptă măsurile propuse de Guvern

UPDATE: Primarul Sectorului 5 al Capitalei a decis suspendarea restricțiilor anunțate în urmă cu 24 de ore. Cristian Popescu Piedone a anunțat că se vor aștepta deciziile la nivel național.

”În urma unei discuții telefonice pe care Prefectul Capitalei a avut-o cu Primarul Sectorului 5 în această dimineață, Primăria Sectorului 5 a decis să suspende pentru moment dispoziția dată ieri, 24 martie, privind unele măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19. La solicitarea Prefectului, Primarul a fost de acord să aștepte deciziile care urmează să fie luate la nivel de Guvern și care presupun adoptarea unor măsuri unitare la nivelul Capitalei. Cei doi oficiali au căzut de acord în privința faptului că mai presus de orice este interesul și sănătatea cetățenilor, iar situația epidemiologică actuală necesită adoptarea unor măsuri suplimentare.”, arată Primăria Sectorului 5.

ȘTIREA INIȚIALĂ:  Prefectul Capitalei dă în judecată Primăria Sectorului 5! Alin Stoica a precizat că dispozirţiile vor fi atacate în contencios administrativ.

„La Sectorul 5, Primăria a emis dispoziții care nu sunt legale. Aseară am solicitat Primăriei Sectorului 5 să le retragă. Astăzi, în fața refuzului respectiv, o să acționăm în instanță. Și o să informăm și Primăria să știe că dispozițiile respective sunt suspendate”, a declarat Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Citește și: Primele restricţii în Bucureşti! Mall-urile, hypermarketurile și piețele se ÎNCHID la ora 15 în weekend, în Sectorul 5. Prefectul cere revocarea ordinului

Prefectul Capitalei dă în judecată Primăria Sectorului 5!

Primăria Sectorului 5 a anunţat miercuri reducerea programului la toţi agenţii economici din sector, cu scopul de a limita răspândirea noului coronavirus. Conform deciziei Primăriei Sectorului 5, în timpul săptămâni mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00. În week-end, mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00, iar programul farmaciilor nu va fi afectat. De asemenea, programul pieţelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica, acestea fiind deschise până la ora 17 în timpul săptămânii și 15 în weekend.

Cristian Popescu Piedone susține că dispoziţia a cărei revocare este cerută are la bază prevederile unui articol din OUG privind Codul Administrativ, „care conferă primarului atribuţii privind serviciile publice asigurate cetăţenilor, de interes local”.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte  pentru a lua marea decizie în legătură cu posibile noi restricţii în vederea limitării pandemiei, a anunţat prefectul Capitalei Alin Stoica, care a adăugat că va exista şi o hotărâre de Guvern în acest sens. CNSU se reuneşte în şedinţă pentru a hotărî soarta românilor.  Şedinţa Executivului va începe la ora 17.00.

Citește și: CNSU se reuneşte în şedinţă pentru a hotărî soarta românilor. RESTRICŢIILE care vor fi instituite în România. Ce se va întâmpla în Capitală