Prefectul Capitalei: Populaţia va putea fi consultată în problema eutanasierii câinilor

Consiliile locale vor consulta populaţia pentru a stabili ce se va întâmpla cu maidanezii. Declaraţia a fost făcută la RTV de prefectul Capitalei Mihai Atănăsoaie.

RomaniaTV.net
23 nov. 2011, 09:32
Prefectul Capitalei: Populaţia va putea fi consultată în problema eutanasierii câinilor

„Prin lege, consiliile locale vor putea înainte să decidă cum vor rezolva problema, vor putea să consulte populaţia prin una din formele de consultare: referendum sau sondaj. Decizia revine consiliilor locale, care se vor uita în bugetele proprii şi vor decide dacă au bani să întreţină câinii în adăposturi pentru toată viaţa lor sau să recurgă la eutanasiere. Eutanasierea este ultima măsură din veriga de măsuri pe care legea le prevede”, a declarat prefectul Capitalei.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, Legea privind câinii comunitari. Legea a fost adoptată după mai multe săptămâni de amânări.

Câinii vor fi ţinuţi în adăposturile înfiinţate de consilii timp de 30 de zile, cu excepţia celor revendicaţi de proprietari.

În situaţia în care după expirarea termenului de cazare câinii nu au fost revendicaţi sau adoptaţi, aceştia pot fi păstraţi în adăposturi, returnaţi în teritoriu, eutanasiaţi sau se poate găsi o soluţie combinată, conform hotărârii consiliilor locale, respectiv ale CGMB, după consultarea populaţiei din raza unităţii administrativ-teritoriale respective, se precizeză în proiect.