Prefectul Capitalei va fi numit de PSD. Florin Cîţu prezintă alternativa la împărţirea funcţiilor în coaliţie. „Cine nu e prefect va fi secretar de stat”

08 12. 2021, 19:58

Florin Cîţu a vorbit despre subiectele discutate în cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare, printre acestea numărându-se şi împărţirea funcţiilor.

„Acolo unde există preşedinte de CJ va fi prefect de la acelaşi partid. Poate să existe una sau două excepţii.

De la PSD (va fi prefectul Capitalei). E nominalizarea pe care o face PSD”, a declarat Florin Cîţu.

Prefectul Capitalei va fi numit de PSD. Florin Cîţu: „Vom încerca să compensăm în celelalte filiale”

Întrebat despre nemulţumirile din rândul liderilor coaliţiei, preşedintele PNL a spus că există peste 140 de funcţii şi va exista un mod de „compensare”.

„Vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcţii. Există peste 140 de funcţii, numiri politice care au fost făcute. Cine nu e prefect va fi secretar de stat”, a mai precizat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre neînţelegerile pe bugetul din 2022. „Vorbim cum să tăiem din salarii şi din pensii. E incorect”

Social-democraţii şi liberalii a discutat în coaliţie despre împărţirea funcţiilor de prefecţi şi şefi de agenţii şi autorităţi, după ce marţi nu au ajuns la un acord în acest sens.

Potrivit surselor politice citate de News.ro, social-democraţii vor ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din Parlament.

Potrivit calculelor din Parlament, PSD ar urma să aibă 21 prefecţi, printre care şi Capitala, liberalii, 17 prefecţi, iar UDMR, 4 prefecţi. Şi la nivelul subprefecţilor se va păstra acelaşi algoritm.

Liberalii ar urma să aibă 33 de secretari de stat, potrivit discuţiilor de până în prezent şi au fost negociate 22 de companii.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan declara, marţi seara, după întreruperea şedinţei coaliţiei, că nu s-a ajuns la o concluzie pentru numirea prefecţilor.

„Sunt două variante de lucru pe prefecţi, respectiv aici încă nu am ajuns la o concluzie, dacă vom merge pe ideea că, acolo unde există preşedinţi de consilii judeţene, celălalt partid să dea prefectul”. Sau, noi avem 17 preşedinţi de consilii judeţene, majoritatea grupaţi în Transilvania, Bucovina, Banat şi două judeţe pe Dunăre, plus Constanţa. Cei din PSD au 21 de prefecţi, restul fiind UDMR, aceştia sunt în Moldova şi sud, Valahia, Dobrogea, sudul Moldovei, Oltenia şi am discutat dacă vom merge pe cele două variante cu simulări. Nu s-a ajuns la o concluzie”, a afirmat Rareş Bogdan.

Citeşte şi: Florin Cîţu, despre un nou proiect de lege privind certificatul verde: Sper să nu fie o strategie de a întârzia lucrurile