Prefectul De Mezzo a trimis o solicitare către DSP pe care era trecută o dată anterioară numirii sale în funcție. Cum a fost posibil

Prefectul judeţului Olt, liberalul Mario De Mezzo, a transmis o adresă către DSP prin care solicita să se facă un control la Spitalul Slatina. Era trecută o dată anterioară numirii sale în funcție, așa că a taiat cu pixul și a scris de mână data de 18 august 2023.

18 aug. 2023, 21:26
Prefectul De Mezzo a trimis o solicitare către DSP pe care era trecută o dată anterioară numirii sale în funcție. Cum a fost posibil

Mario De Mezzo este prefect al județului Olt din 3 august. Atunci a fost numit în ședința de Guvern, iar în data de 4 august a depus jurământul. Vineri, 18 august, el a transmis o adresă către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, care era datată cu ziua de 20.07.2023.

Citește și Sebastian Burduja, anunț de ultimă oră despre cât de pregătită este România pentru sezonul rece. ”Stăm foarte bine cu stocurile de gaze. Românii nu vor tremura de frig”

Apoi, Mario De Mezzo a tăiat cu pixul data respectivă și a trecut tot cu pixul data de 18 august 2023. El a explicat că e vorba despre o „eroare materială” şi a dat vina pe „colegul” care a tipărit documentul.

„Cealaltă variantă a fost o eroare materială. Când a scos-o colegul meu la imprimantă a… colegul care a făcut…  când a ieșit la imprimantă, nu mai contează cine a făcut-o , când a ieşit la imprimantă a ieșit cu data unei adrese anterioare. Este motivul pentru care eu am tăiat acea dată, am trecut-o cu stiloul, am semnat și am pus ștampila ca să demonstrez și ca să arăt că este o eroare materială. Eroare materială înseamnă o eroare care nu este din vina nimănui și care poate fi îndreptată”, a declarat prefectul.

Mario De Mezzo a fost protagonistul un scandal uriaș, vineri, fiindcă nu a fost lăsat să însoţească echipa DSP care făcea un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Conform unor surse, vineri, atunci când a descins la Spitalul Slatina, prefectul nu avea niciun document justificativ și se aștepta să fie primit pur și simplu.

Citește și Oficial. Victor Ponta revine în Guvern: „M-am simțit onorat când am primit această invitație!” 

„La lege spune așa: că prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, iar în calitatea aceasta pe care o am o am eu sau pe care o are orice prefect, nu doar eu, are accept și atribuții de control în instituțiile publice”, a mai spus el.

Întrebat dacă a făcut un abuz în serviciu în momentul în care a forțat intrarea în spital, prefectul a declarat că acest lucru va fi hotărât de „organele abilitate”.