Prefectul de Prahova cere demisia şefului Jandarmeriei Ploieşti în urma incidentelor de pe stadion

Prefectul de Prahova, Adrian Dobre, a cerut, luni, demisia şefului Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti, colonel Ştefan Burlacu, în urma incidentelor petrecute duminică pe stadionul "Ilie Oană", el spunând că jandarmii au avut o "reacţie slabă" în momentul în care lucrurile au degenerat pe stadion.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 14:43
Prefectul de Prahova cere demisia şefului Jandarmeriei Ploieşti în urma incidentelor de pe stadion

Prefectul de Prahova a solicitat Inspectoratului General al Jandarmeriei Române un control la Gruparea Mobilă de Jandarmi Ploieşti în urma incidentelor produse duminică la partida dintre Petrolul Ploieşti şi Steaua.

Întrebat ce le reproşează jandarmilor, prefectul a spus că jandarmii ar putea avea o parte de vină pentru că pe stadion au fost introduse materiale pirotehnice, iar în al doilea rând consideră că jandarmii au avut o „slabă reacţie” în momentul în care lucrurile au degenerat pe stadion.

Prefectul a mai spus că în ziua meciului tot stadionul a fost controlat de către poliţişti, însoţiţi de câini special dresaţi, şi că există un proces-verbal care arată că pe stadion nu au fost găsite materiale pirotehnice.

Duminică, un suporter al echipei Petrolul Ploieşti a intrat pe teren, în minutul 41 al partidei cu Steaua, l-a lovit cu pumnul în faţă şi l-a scuipat pe fundaşul stelist George Galamaz.

Incidentul este anchetat de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, a informat, luni, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că în timpul desfăşurării partidei de fotbal Dragoş Petru Enache, aflat în tribune, a pătruns pe terenul de joc şi l-a lovit cu un obiect contondent pe fotbalistul stelist George Galamaz.

În urma agresiunii, fotbalistul a fost, iniţial, transportat la Spitalul Judeţean Ploieşti, apoi la Spitalul Militar din Capitală, unde, în funcţie de evoluţia stării medicale a acestuia, se va stabili încadrarea juridică a acestei fapte.

Prin rezoluţia de luni a procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Enache pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi port fără drept de armă în incinta unei arene sportive. Suporterul care l-a lovit pe fundaşul echipei Steaua, George Galamaz, a fost reţinut şi va fi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

George Galamaz a fost diagnosticat, luni dimineaţă, cu o fractură de os zigomatic şi va avea nevoie de un repaus de cel puţin 45 de zile. Potrivit medicilor, fotbalistul stelist nu va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală.