Prefectul ordonă, Acarul Păun plăteşte. Varianta Poliţiei în cazul goanei maşinii Prefecturii VIDEO

Poliţia Timiş a anunţat că şoferul care a condus o maşină în care se afla prefectul de Timiş, Mircea Băcală, va fi sancţionat, după ce a depăşit pe linia continuă şi nu a oprit la semnalele poliţiştilor, Băcală susţinând însă că autoturismul preluase conducerea coloanei ministrului Transporturilor.

RomaniaTV.net
01 apr. 2012, 14:16

Incidentul a avut loc în 24 martie, însă a fost făcut public de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş abia duminică, după ce presa a semnalat acest caz.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă emis, duminică, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş, în 24 marte, în timp ce executau serviciul pe DN6, între localităţile Iosifălău şi Topolovăţu Mare, poliţiştii au înregistrat cu aparatul radar un autoturism care depăşise neregulamentar.

„Pentru că autoturismul nu a oprit la semnalele poliţiştilor s-a început urmărirea acestuia până în localitatea Topolvăţu Mare, în maşină aflându-se prefectul judeţului Timiş care a declarat că este într-o coloană oficială împreună cu ministrul Transporturilor. Din acest motiv, poliţistul a permis plecarea maşinii fără a lua nicio măsură legală”, se arată în comunicatul de presă.

Ulterior, conducerea IPJ Timiş a dispus verificări, iar în urma acestora s-a stabilit că autoturismul nu se afla într-o coloană oficială, iar manevrele de depăşire au fost făcute într-o zonă în care acest lucru era interzis, se mai arată în comunicat.

Ca urmare a acestui fapt, IPJ Timiş a trimis către Prefectura Timiş o adresă prin care a solicitat datele de identitate ale şoferului care a condus autoturismul la momentul respectiv, pentru ca acesta să fie sancţionat contravenţional şi să i se suspende permisul auto pentru 30 de zile.

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a declarat, pentru Mediafax, că nu ştie dacă s-a trecut linia continuă şi că maşina în care se afla a preluat conducerea coloanei în care se afla ministrul Transporturilor.

„Am preluat conducerea coloanei în care se afla ministrul Nazare (n.r. – ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare). Dânsul nu a dorit antemergător, aşa că am folosit maşina Prefecturii Timiş pentru acest lucru. Pentru că nu ne încadram în timp, ministrul mai avea câteva întâlniri la Timişoara, s-a mers cu viteză, însă nu cunosc dacă s-a trecut linia continuă. Într-adevăr pe traseu a fost un echipaj de Poliţie, un poliţist se afla în maşină, iar celălalt pe marginea şoselei, iar cel de pe marginea şoselei m-a recunoscut şi m-a salutat. După câteva zeci de metri ne-am dat seama că maşina Poliţiei venea după noi, aşa că şoferul care a condus maşina în care mă aflam, a oprit. Dacă Poliţia va constata că s-a greşit, va plăti şoferul. Personal nu am cerut niciun fel de sancţiune şi nici nu voi cere în acest caz”, a declarat Mircea Băcală.

IPJ Timiş a anunţat că niciunul dintre poliţiştii din echipaj nu au fost cercetaţi prealabil motiv pentru care nici nu au fost sancţionaţi sau mutaţi de la locurile de muncă, aceştia desfăşurându-şi în continuare activitatea în cadrul aceleaşi structuri.