Prefectul Poliţiei din Paris stă cu ochii pe români

Într-un raport pentru anul trecut privind infracţionalitatea prezentat de prefectul poliţiei din Paris, românii sunt luaţi în colimator din cauza activităţilor criminale pe care le desfăşoară în Franţa.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 16:07
Prefectul Poliţiei din Paris stă cu ochii pe români

Numărul românilor arestaţi în 2011 a crescut cu 78%, reprezentând o medie de 23 de persoane pe zi, adesea aceleaşi şi, de cele mai multe ori, minori, a anunţat luni Michel Gaudin, prefectul Poliţiei din Paris, prezentând un raport pe 2011.Gaudin a insistat asupra românilor, relatează postul Europe1 în pagina electronică.

Dar pentru a nu fi calificat drept „xenofob”, Gaudin şi-a luat „toate măsurile de precauţie”, subliniind că se bazează pe date prezentate ca „obiective şi incontestabile” înainte de a insista asupra acţiunilor unei anumite populaţii, şi anume cea română.

Conform datelor prezentate, în pofida unei scăderi a nivelului infracţionalităţii din Paris, la nivelul întregului an, cu 1,52 la sută, numărul arestărilor românilor a „explodat” cu 78%. În opinia prefectului este necesar ca acest fenomen să nu mai fie ignorat. „De ce să-l negăm? Aceste persoane se dedau unor activităţi care constau în furturi din DAB-uri (distribuitoare automate de bancnote), furturi de telefoane mobile, cerşit bazat pe sisteme de reţele de exploatare, un termen insuficient de dur, a minorilor”, a precizat Gaudin.

„Cred că ar fi complet imoral să nu ne ocupăm de aceşti copii, care sunt (trataţi ca) adevăraţi sclavi”, a continuat prefectul, adăugând că „nu este vorba despre nicio stigmatizare, ci despre a constata şi a acţiona astfel încât să putem anihila aceste reţele, deosebit de prezente în regiunea pariziană”.

De mai multe luni, cu ajutorul a aproximativ zece poliţişti veniţi de la Bucureşti, poliţiştii parizieni au procedat la realizarea unei „hărţi” detaliate a reţelelor româneşti implantate în capitala Franţei. Până în prezent, anchetatorii au identificat 1.300 de persoane.