Pregăteşte-ţi maşina de drum dacă pleci de Revelion în alt judeţ. Vezi ce nu trebuie să îşi lipsească

Cei care se pregătesc să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în afara judeţului de reşedinţă trebuie să fie atenţi la pericolele care îi pândesc în caz de vreme rea. Dacă alegeţi să plecaţi la drum prin ţară, trebuie să ştiţi că există anumite lucruri de care nu trebuie să vă lipsiţi pentru că, în cazul blocării în viscol sau zăpadă, vă pot salva viaţa.

28 dec. 2013, 10:40
Pregăteşte-ţi maşina de drum dacă pleci de Revelion în alt judeţ. Vezi ce nu trebuie să îşi lipsească

Nu vă aventuraţi să plecaţi cu maşina decât dacă v-aţi pregătit-o corespunzător, scrie cugetliber.ro. Astfel, acumulatorul şi sistemul de aprindere trebuie să fie în stare foarte bună, iar bornele bateriei-curăţate. Asiguraţi-vă că antigelul este corespunzător pentru a evita îngheţarea instalaţiilor, că sistemul de încălzire şi dezgheţare funcţionează eficient.

Verificaţi sistemul de funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi asiguraţi lichid de curăţare pentru temperaturi scăzute. De asemenea, verificaţi funcţionarea farurilor şi a luminilor de avarie şi verificaţi nivelul şi densitatea uleiului. Uleiurile grele coagulează mai mult la temperaturi joase şi nu sunt la fel de lubrifiante.

Dotaţi-vă cu lanţuri antiderapante. „Asiguraţi-vă sare şi nisip pentru topirea gheţii şi îmbunătăţirea aderenţei pe căile circulabile. De asemenea, trebuie să aveţi la dumneavoastră unelte de îndepărtare a zăpezii şi combustibil în cantitate suficientă. De asemenea, înainte de a pleca, urmăriţi buletinele meteorologice şi informaţiile autorităţilor locale responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă”, precizează reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Vezi ce să faci dacă ai fost blocat de viscol aici.