Pregătiri în caz că începe războiul în Ucraina. Documentul semnat de procurorii Curţii de Apel Bucureşti

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, Ioan Viorel Cerbu, a dat o dispoziţie prin care este numit responsabil cu evidenţa militară şi mobilizarea la locul de muncă.

22 ian. 2022, 15:57
Pregătiri în caz că începe războiul în Ucraina. Documentul semnat de procurorii Curţii de Apel Bucureşti

Sunt deja pregătiri în caz că începe războiul în Ucraina. Dispoziţia procurorului Ioan Viorel Cerbu vine în contextul escaladării tensiunilor la graniţa Ucrainei cu Rusia şi a deteriorării situaţiei de securitate în flancul estic al NATO.

Astfel, Ioan Viorel Cerbu a dispus numirea Emiliei Ion, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în funcția de responsabil cu evidența militară și mobilizarea la locul de muncă, potrivit Qmagazine.ro.

Chiar dacă, potrivit acestui document, războiul pare a fi iminent, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că România nu va fi implicată în război, nici cu trupe, nici cu echipament la marea Ucrainei.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţ cutremurător despre 2022. „Inflație, dobânzi mai mari și amenințarea unui război foarte aproape de granița României”

„România nu va intra în niciun război în acest moment. România trebuie să fie pregătită doar pentru consecinţele unui posibil conflict de la graniţa Ucrainei”, a afirmat Vasile Dîncu, la Digi 24, conform Agerpres.

Ministrul Apărării, despre criza din Ucraina: „Războiul economic poate va exista dacă va fi un conflict”

Ministrul Apărării Naţionale a explicat că autorităţile nu se aşteaptă, în acest moment, la „un război cald”.

„Nu putem să spunem cu siguranţă dacă va fi război acolo, în Ucraina, pentru că ar fi foarte mari costurile pentru Rusia dacă ar face acest lucru. NATO a anunţat prin vocea lui Stoltenberg (secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice – n.r.) că nu poate fi vorba de o intervenţie militară, pentru că Ucraina nu este membru al Alianţei, deci nu poate fi vorba de un răspuns militar. Din perspectiva asta, noi, România, şi NATO nu vor intra în război de tip militar. Sigur că războiul economic, războiul de alte facturi, blocajul economic poate va exista dacă va fi un conflict, dar în acest moment la un război cald, ca să spunem aşa, nu ne aşteptăm”, a subliniat Vasile Dîncu, conform sursei citate.

Citeşte şi: Ministrul Apărării, despre criza din Ucraina. „România şi NATO nu vor intra în niciun război. Nu poate fi vorba de un răspuns militar”