Pregătiri intense pentru blocada Kievului. S-au făcut aprovizionări cu alimente pentru două săptămâni, cele două milioane de locuitori sunt pregătiţi pentru ce-i mai rău

Cele două milioane de locuitori care nu și-au părăsit casele şi au rămas în capitala Kiev nu vor fi lăsați singuri dacă situația se înrăutățește, a transmis duminică Administrația de Stat a orașului Kiev.

13 mart. 2022, 13:05
Pregătiri intense pentru blocada Kievului. S-au făcut aprovizionări cu alimente pentru două săptămâni, cele două milioane de locuitori sunt pregătiţi pentru ce-i mai rău

Blocada Kievului. În capitala Ucrainei s-a făcut aprovizionarea pentru două săptămâni cu alimente esențiale, pentru cele două milioane de locuitori care au rămas în oraș în ciuda bombardmentelor aviţiei ruseşti, aa transmis duminică autorităţile, într-o postare pe canalul Telegram al Administrației de Stat a orașului Kiev.

Orașul s-a pregătit pentru posibile acțiuni în cazul unei blocade. Acele două milioane de Kyiviți care nu și-au părăsit casele nu vor rămâne singuri în cazul în care situația se înrăutățește. Autoritățile orașului, în cooperare cu mediul de afaceri, au făcut tot posibilul pentru a deschide magazine și farmacii, iar prețurile au fost menținute la un nivel accesibil„, se arată în mesaj.

Citeşte şi Drama refugiaţilor ucraineni, au scăpat de bombele lui Putin, ca să moară în Italia. Accident grav cu un autocar, între Cesena şi Rimini

În plus, salariile și pensiile sunt plătite în capitală, așa că le cerem locuitorilor din Kiev nu numai să cumpere tot ce au nevoie din magazine, ci și să îşi plătească şi utilitățile, care sunt asigurate integral. Și, de asemenea, să îi ajutăm pe cei care ne sunt aproape!„, mai transmite Administrația de Stat a orașului.

Înainte de invazia Rusiei, populaţia oraşului Kiev era estimată la aproximativ 3 milioane de locuitori, fiind al şaptelea oraş al Europei, ca număr de locuitori. Cu aria metropolitană, capitala Ucrainei ar depăşi chiar 5 milioane de locuitori, arată datele demografice.

Totuşi, invazia Rusiei a determinat exodul a peste 2,6 milioane de ucraineni, aproximativ un milion dintre ei plecând din regiunea Kiev.

Citeşte şi Vladimir Putin şi-a îngrozit propriii savanţi. Rusia se confruntă cu exodul creierelor, oamenii de ştiinţă iau calea străinătăţii după invazia în Ucraina