Pregătirile pentru 1 decembrie sunt în toi la Iaşi: Fasole cu cârnaţi, concerte, dar fără foc de artificii

Au început pregătirile pentru 1 decembrie la Iaşi. Anul acesta parada militară va fi mai mare decât cea de anul trecut, când, peste 10.000 de oameni au ieşit în stradă. parada va fi urmată de un concert de zile mari în care vor cânta artişti din Iaşi, Chişinău şi Cernăuţi.

19 nov. 2015, 09:24
Pregătirile pentru 1 decembrie sunt în toi la Iaşi: Fasole cu cârnaţi, concerte, dar fără foc de artificii

Primarul interimar Mihai Chirica susţine că Iaşul se pregăteşte deja de sărbătoarea de 1 decembrie.

Este o zi în care vrem ca ieşenii să iasă din case şi să profite că e o zi liberă, să ne bucurăm împreună că suntem români. În Piaţa Unirii va fi, ca de fiecare dată, un spectacol, parada militară, fasole cu cârnaţi, concert de muzică populară, o retragere cu torţe în seara zilei, iar la Primărie va fi un eveniment dedicat ambasadorilor Iaşului”, a declarat primarul interimar, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Potrivit edilului, pe scena din Piaţa Uniriivor cânta artişti din Iaşi, Chişinău şi Cernăuţi. „Va fi şi un concert în faţa Palatului Culturii, dar nu putem spune acum cine va cânta. Concertul nu va fi urmat de un foc de artificii. Europa nu trece prin momentele cele mai fericite, nu sunt momente de bucurie să facem zgomot mai mult decât trebuie, trebuie să avem o atitudine sobră, de compasiune şi de respect pentru cei care nu mai sunt”, a mai spus edilul.

Mai mult, cu două zile înainte de marea sărbătoare, ieşenii vor putea admira o expoziţie de tehnică militară chiar pe pietonalul de pe Ştefan cel mare.

Citeşte şi