Pregătiţi pentru orice situaţie. Japonezii montează toalete în lifturi, ca să supravieţuiască dezastrelor

Japonezii îşi iau măsuri de precauţie în cazul unui cutremur devastator. Ei s-au gândit la cei 17.000 de oameni care ar putea rămâne blocaţi în lifturi şi au decis să instaleze toalete în interiorul acetora, în cazul în care ar rămâne blocaţi câteva ore.

04 iun. 2015, 11:03
Pregătiţi pentru orice situaţie. Japonezii montează toalete în lifturi, ca să supravieţuiască dezastrelor

În Japonia se produc zilnic seisme de intensitate scăzută, dar se vorbeşte din ce în ce mai des de apropierea „marelui cutremur”. Guvernul nipon a luat această măsură după ce, săptămâna trecută, lifturile s-au blocat după un seism, iar oamenii au rămas captivi timp de câteva ore.

În Japonia sunt aproximativ 620.000 lifturi. Majoritatea se blochează în timpul seismelor. De cele mai multe ori, lifturile rămân oprite între etaje, în timpul unui seism. Dacă se va produce „marele seism” („The Big One”), japonezii estimează că vor rămâne blocaţi în lifturi aproximativ 17.000 de persoane.

Citeşte şi Cutremur cu magnitudinea de 7,8 în Japonia: „A scuturat cu violenţă”

Sâmbătă, un seism puternic s-a produs într-o regiune izolată a Pacificului, dar a fost resimţit şi în Japonia, destul de puternic. Nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în urma acestui seism şi 12 au fost rănite.