Prelevare de organe – cord, plămâni şi rinichi- după un accident teribil în care a murit un tânăr de 35 de ani

Echipe de medici din Târgu Mureş şi Cluj-Napoca au prelevat, în cursul după-amiezii de vineri, plămânii, cordul şi rinichii de la un pacient în vârstă de 35 de ani, aflat în moarte cerebrală în urma unui accident de circulaţie, a anunţat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, dr. Vasile Pop.

RomaniaTV.net
19 apr. 2019, 18:34
Prelevare de organe – cord, plămâni şi rinichi- după un accident teribil în care a murit un tânăr de 35 de ani

Familia donatorului a fost de acord ca organele să fie donate pentru salvarea unor vieţi. „Operaţiunea de prelevare a organelor a durat mai bine de cinci ore şi a fost efectuată de mai multe echipe medicale. S-au prelevat plămâni, cord şi rinichi, de la o persoană tânără de sex masculin. (…) Noi încurajăm oamenii să recurgă la această metodă pentru a veni în ajutorul aproapelui”, a spus Vasile Pop.

Conform managerului SJU Baia Mare, rinichii vor ajunge la Cluj, inima la Târgu Mureş, iar plămânii într-o ţară membră UE.

Acesta a mai menţionat că de la începutul acestui an, în unitatea medicală din Baia Mare au avut loc cinci prelevări de organe, iar în anul 2018, au fost înregistrate un număr de 13 prelevări de organe, toate organele provenind de la donatori aflaţi în moarte cerebrală, pentru care familiile şi-au dat acordul ca organele să fie prelevate pentru salvarea altor vieţi.