Preliminarii CM 2014. Victor Piţurcă: Sper să marcăm 7-8 goluri contra Andorrei

Naţionala de fotbal a României are şanse reale de a termina pe locul secund în Grupa D a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2014 şi a se califica la barajul pentru turneul final din Brazilia, a afirmat selecţioner Victor Piţurcă la reunirea lotului pentru partidele cu Andorra şi Estonia.

RomaniaTV.net
07 oct. 2013, 11:01
Preliminarii CM 2014. Victor Piţurcă: Sper să marcăm 7-8 goluri contra Andorrei

„Ne aflăm pe locul 4 în grupă în acest moment, dar cu şanse reale de a termina pe locul 2, dacă vom câştiga cele două partide pe care le mai avem, cu Andorra şi Estonia, iar Ungaria şi Turcia nu vor învinge în dublele pe care le au, iar acest lucru e foarte posibil, pentru că joacă şi împotriva Olandei”, a declarat Victor Piţurcă la reunirea lotului echipei naţionale, pentru meciurile cu Andorra şi Estonia, din 11 octombrie şi, respectiv, 15 octombrie.

„Am avut o şansă mare după meciul cu Ungaria să depindem doar de soarta noastră, dar nu am reuşit să luăm cel puţin un punct cu Turcia, ca să fim mai aproape de baraj. Există şanse mari pentru locul doi, după calculele noastre, pentru că Olanda poate să câştige cu ambele formaţii”, a subliniat selecţionerul, citat de Agerpres.

Victor Piţurcă a apreciat că „actuala campanie a fost una bună până acum, suntem încă în cărţi pentru locul doi şi pentru baraj. Când am preluat echipa aveam misiunea să formez un lot şi o echipă competitivă pentru preliminariile următoare. N-a fost simplu şi puteam să stăm şi mai rău, dar, datorită valorii jucătorilor, am ajuns aici şi e un lucru bun„.

Citeşte şi Steaua dă cinci jucători la naţională. Vezi lotul pentru meciurile cu Andorra şi Estonia

Piţurcă a precizat că „avem nevoie de cât mai multe goluri cu Andorra, dar în primul rând de victorie. În ultimul meci jucat acasă de Andorra, Olanda a înscris foarte greu, prin minutul 50. Nu ne va fi uşor nici nouă acolo. Sper să marcăm 7-8 goluri dacă e posibil, pentru că va conta la golaveraj între noi şi Turcia. Ungaria, dacă pierde sau face egal în Olanda, iese din calcule pentru locul 2. Trebuie să câştigăm şi cu Estonia, însă vom vedea cum stau lucrurile după partida cu Andorra„.

Selecţionerul echipei naţionale nu se teme că Olanda, care are deja asigurat primul loc în grupă, va evolua mai relaxat cu Ungaria sau cu Turcia. „Nu-mi fac probleme că Olanda nu ar evolua mai slab cu Ungaria şi Turcia. Am simţit acest lucru pe pielea mea”, a indicat Piţurcă, făcând aluzie la meciul pierdut de naţionala României cu 0-2 în faţa Portocalei Mecanice la EURO 2008.

Piţurcă nu crede că vreun jucător de la echipa naţională poate să se gândească la aceste meciuri că vor fi uşoare. „Vor fi dificile ambele partide, pentru că România nu e o echipă care să înscrie multe goluri contra unor echipe de valoare medie cum e Estonia, mai ales dacă Olanda a jucat la un nivel bun şi nu a reuşit să câştige categoric în Andorra”, a apreciat Piţurcă. Selecţionerul nu crede că o formulă ultraofensivă ar garanta un scor mare. „Oricum, nu am rezolva nimic dacă am evolua cu mai mulţi jucători ofensivi în aceste partide. Putem juca şi cu patru-cinci atacanţi şi degeaba”, a conchis antrenorul naţionalei.

România va întâlni Andorra pe 11 octombrie, în deplasare, iar Estonia pe 15 octombrie, la Bucureşti.