Premier independent, dar cu carnet portocaliu. Mihai Răzvan Ungureanu este cerut în PDL

Unii democrat-liberali doresc invitarea lui Mihai Răzvan Ungureanu în partid cât mai repede şi implicarea lui în campaniile electorale ce vor urma. Acest lucru a fost confirmat de europarlamentarul PDL Cristian Preda.

RomaniaTV.net
19 feb. 2012, 17:11
Premier independent, dar cu carnet portocaliu. Mihai Răzvan Ungureanu este cerut în PDL

Până acum două săptămâni, liderii din PDL repetau la unison necesitatea unui premier independent.

Poziţiile lui Preda şi Macovei au fost susţinute şi de alte figuri importante ale PDL-ului, de la Vasile Blaga, Gheorghe Flutur până la Ioan Oltean.

Doar că acum lucrurile s-au schimbat şi tot mai mulţi democrat-liberali ar vrea să-i dea actualului premier carnet de partid. Motivul: Mihai Răzvan Ungureanu ar fi un bun vector de imagine al PDL în viitoarele curse electorale.

În plus, o intrare a premierului în PDL ar putea fi şi un pas spre o posibilă candidatură a lui Ungureanu, din partea pedeliştilor, la alegerile prezidenţiale din 2014.

Discuţiile din partid pe marginea acestui subiect au fost confirmate de europarlamenatrul Cristian Preda.

Spre deosebire de unii dintre colegii săi care s-ar răzgândit peste noapte, Cristian Preda rămâne însă consecvent ideii unui premier independent.

În opinia mea cred ca ar trebuie sa ramana indepedent. Cred că e bine să fie un premier independent în primul rând pentru opoziţie pentru că tensiunea din ţară poate fi diminuată„, a declarat Cristian Preda.

Mihai Răzvan Ungureanu a fost membru PNL între anii 2004-2007.