Premier: Nivelul de alertă teroristă în Belgia rămâne trei din patru

Premierul Belgian Charles Michel a declarat miercuri că nivelul de alertă teroristă în ţară rămâne trei pe o scară cu patru nivele, după incidental armat de marţi, din cursul unui raid antiterorism, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
16 mart. 2016, 15:01
Premier: Nivelul de alertă teroristă în Belgia rămâne trei din patru

„Ar trebui să ţinem minte că nivelul trei nu este un nivel normal de alertă”, a spus Michel într-o conferinţă de presă.

Capitala Belgiei, Bruxelles, a fost la nivelul maxim de alertă, patru, timp de aproape o săptămână, după atentatele teroriste din 13 noiembrie, de la Paris, soldate cu 130 de morţi.

Oficialul a îndemnat populaţia să rămână liniştită şi a dat asigurări că serviciile de securitate lucrează pentru a elimina ameninţările.

Anterior, procurorii l-au identificat pe teroristul ucis marţi la Bruxelles, într-un schimb de focuri cu poliţia. Este vorba de un algerian de 35 de ani care locuia ilegal în Belgia.

De asemenea, Parchetul a precizat că unul dintre cei doi oameni reţinuţi a fost internat la un spital de lângă Bruxelles, pentru că are piciorul rupt.

Un lunetist din Poliţia belgiană l-a ucis pe algerian, după ce patru ofiţeri de poliţie au fost răniţi marţi, în ceea ce forţele de ordine se aşteptau să fie o percheziţie de rutină la un apartament din sudul capitalei, în legătură cu atentatele de la Paris.

”Ameninţarea rămâne”, a precizat premierul Charles Michel. El a anunţat că poliţia belgiană va efectua operaţiuni de combatere a terorismului şi în următoarele ore şi zile.

Anchetatorii au precizat că atentatele de la Paris din noiembrie au fost planificate de tineri belgieni şi francezi, care au luptat pentru Statul Islamic în Siria şi Irak.