Premierul Ucrainei: „Este un adevărat genocid! Numarul victimelor civile este de zece ori mai mare decat al victimelor militare!”

Autoritățile de la Kiev spun că numărul  victimelor civile este de zeci de ori mai mare decât al victimelor militare. "Este un adevărat genocid”, declară premierul Ucrainei, Denis Șmigal.

06 mai 2022, 20:21
Premierul Ucrainei: „Este un adevărat genocid! Numarul victimelor civile este de zece ori mai mare decat al victimelor militare!”

Război în Ucraina. „Un număr mare de evenimente tragice au loc astăzi în Ucraina. Acesta este de fapt un război împotriva poporului ucrainean, acesta este un război împotriva lumii democratice. Numărul victimelor civile este de zece ori mai mare decât al victimelor militare. Aceasta înseamnă că acestea sunt crime de război , că acestea sunt crime împotriva umanității, acesta este genocid împotriva ucrainenilor”, a subliniat Shmygal.

SRI spune că are dovezi că serviciile ruse au încercat să atace cibernetic Guvernul României. „Poate au și reușit”
El a menționat că situația de pe front „rămâne neschimbată”. „Regiunile Kiev, Cernihov și Sumy au fost efectiv eliberate. Astăzi bătălia principală are loc în Donbass; rușii creează presiune, atacă constant, neîncetat, concentrează grupuri acolo. Cea mai mare concentrație de astăzi este în regiunea Luhansk. Dar, de fapt, rușii nu au un succes semnificativ nicăieri. În sudul Ucrainei, trupele noastre au reușit să elibereze mai multe așezări mici în ultimele 24 de ore. Adică astăzi sunt bătălii grele, extrem de grele în Donbass, în sud”, a spus Șmigal.

Jumătate din teritoriul Ucrainei este minat, potrivit guvernului de la Kiev

Circa jumătate din teritoriul Ucrainei, ţară cu o suprafaţă de 603.700 de kilometri pătraţi în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional, este contaminat în prezent cu mine sau proiectile neexplodate, a anunţat vineri premierul ucrainean Denis Şmigal, relatează agenţia EFE.

”Apare o necesitate enormă de a demina teritoriul. Peste 300.000 de kilometri pătraţi din teritoriul Ucrainei sunt contaminaţi cu mine sau proiectile neexplodate”, a menţionat Şmigal pe contul său de Telegram.

Citeşte şi: Cine este românul din Marea Britanie acuzat că i-a ajutat pe hackerii ruşi în cel mai mare atac cibernetic din România. Killnet cere eliberarea

Pe 23 aprilie, şeful direcţiei umanitare a administraţiei militare regionale a capitalei Kiev, Oleksii Kuleba, a declarat că deminarea numai a acestei regiuni întinse de unde trupele ruse s-au retras la sfârşitul lunii martie şi începutul lui aprilie va dura mai mulţi ani.

”A fost stabilit algoritmul de acţiune pentru reconstrucţia regiunii Kiev. Am avut lupte în 35 de comunităţi teritoriale, ori au fost ocupate”, spunea atunci responsabilul citat. Acesta a subliniat că ”este vorba despre un teritoriu imens care, în primul rând, trebuie inspectat şi curăţat de mine”, iar ”dacă vorbim despre deminarea completă, considerăm că aceasta va dura ani”.