Premieră! Guvernul german a numit un comisar pentru problemele LGBTQ: „Toată lumea ar trebui să poată trăi liber, în siguranță și cu drepturi egale”

Guvernul german a numit în premieră un comisar pentru pentru a promova acceptarea şi a proteja diversitatea în ceea ce privește comunitatea LGBTQ.

07 ian. 2022, 21:23
Premieră! Guvernul german a numit un comisar pentru problemele LGBTQ: „Toată lumea ar trebui să poată trăi liber, în siguranță și cu drepturi egale”

Guvernul german a numit primul comisar responsabil pentru promovarea diversității și a intersecționalității în ceea ce privește comunitatea LGBTQ.

Sven Lehmann de la Partidul Verzilor a fost numit miercuri de guvernul German, primul comisar pentru a ajuta Germania „să devină o țară pionieră în lupta împotriva discriminării”.

Negocierile pentru formarea guvernului s-au încheiat, după două luni, în Germania. În câteva zile Olaf Scholz va fi instalat ca nou cancelar

Deputatul în vârstă de 42 de ani va fi responsabil cu pregătirea unui „plan național de acțiune” pentru promovarea acceptării și protejarea diversității, potrivit Ministerului Federal pentru Afaceri Familiei.

Lehmann va prelua postul ca parte a noului guvern de coaliție condus de cancelarul social-democrat Olaf Scholz.

Deputatul Verzilor a fost deja purtător de cuvânt al partidului pe problemele LGBT+ în Bundestag-ul Germaniei între 2018 și 2021. Circumscripția sa din Köln găzduiește, de asemenea, una dintre cele mai mari comunități LGBT+ din țară.

„Protecția persoanelor din cauza identității lor sexuale și de gen trebuie să fie garantată în Legea fundamentală”, a declarat el după numire.

„Toată lumea ar trebui să poată trăi liber, în siguranță și cu drepturi egale”, a adăugat Lehmann.

Noua poziție de delegat ministerial a fost salutată de o serie de grupuri LGBT+ din Germania, inclusiv Asociația Lesbienelor și Gay (LSVD).

Două femei transgender – Tessa Ganserer și Nyke Slawik – au fost alese ca deputate în cel mai divers parlament al Germaniei de până acum, după alegerile din septembrie anul trecut, notează euronews.com.

Noul guvern din Germania vrea să impună vaccinarea obligatorie

Germania a fost reticentă în a impune vaccinarea obligatorie de teamă să nu agraveze lipsa de personal medical şi de îngrijire medicală, dar sprijinul pentru idee a crescut în rândul populaţiei pe măsură ce ţara se confruntă cu o creştere a infectărilor în al patrulea val al pandemiei.
Partidul Liberal Democrat (FDP), Partidul Social Democrat (SPD) şi Partidul Verzilor, care urmează să formeze miercuri noul guvern german, intenţionează să prezinte proiectul de lege în parlament în această săptămână.

Germania vrea să introducă vaccinarea obligatorie şi carantina. Ministrul Sănătăţii: Germanii vor fi „vaccinaţi, vindecaţi sau morţi” până la sfâşitul iernii

Conform proiectului de lege consultat duminică de Reuters, personalul care lucrează în domeniile menţionate anterior ar trebui să dovedească că este vaccinat sau recuperat după COVID-19 sau să prezinte un certificat medical care să justifice că nu poate fi vaccinat, până pe 15 martie.

În contextul în care autorităţile germane intenţionează să vaccineze sau să ofere rapel pentru 30 de milioane de persoane înainte de Crăciun, proiectul de lege acordă, de asemenea, temporar permisiunea stomatologilor, medicilor veterinari şi farmaciştilor să vaccineze, cu asigurarea unei pregătiri adecvate.

Proiectul de lege extinde până pe 15 februarie măsurile temporare ce permit landurilor federale să introducă măsuri de lockdown mai drastice dacă va fi necesar.

În Germania, guvern ca în România!

Partidul Liberal Democrat (FDP) a aprobat duminică, printr-un vot covârşitor, acordul de coaliţie încheiat cu Partidul Social Democrat (SPD) şi Partidul Verzilor, deschizând calea formării, miercuri, a unui nou guvern în Germania, relatează Reuters.

Venirea la putere a acestei alianţe, prima între aceste trei formaţiuni, condusă de social-democratul Olaf Scholz, a pus capat celor 16 ani de putere a cancelarului la final de mandat Angela Merkel.

Militanţii SPD au aprobat sâmbătă acordul de coaliţie, iar Verzii urmează să anunţe rezultatul consultării lor interne luni.

Bundestagul urmează să se întrunească miercuri pentru a proceda la alegerea social-democratului Olaf Scholz în funcţia de cancelar.

Rezultat al unui compromis, acordul de coaliţie negociat de cele trei părţi acordă un loc de prim plan protecţiei mediului, cu o devansare a termenului stabilit de guvernul Merkel pentru renunţarea la cărbune, din 2038 în 2030, şi concentrarea pe energia regenerabilă.