Premieră în cazul teroriştilor islamişti: Belgia îngheaţă toate bunurile suspecţilor

Belgia a îngheţat toate bunurile a 12 terorişti islamişti care au comis atentate pe teritoriul acestui stat. Între cei vizaţi de aceste interdicţii se află şi teroristul Mohamed Abrini.

29 iul. 2016, 08:53
Premieră în cazul teroriştilor islamişti: Belgia îngheaţă toate bunurile suspecţilor

Este pentru prima dată când statul belgian a îngheţat, fără intevenţia justiţiei, toate activele teroriştilor care au comis atentate pe teritoriul acestei ţări. Este vorba despre o măsură administrativă la cererea OCAM (organul coordonator pentru analiza pericolelor), informează, vineri, publicaţia L’Echo.

Decizia vizează 12 persoane suspectate de terorism, între care figurează şi Mohamed Abrini, coordonatorul atentatelor, precum şi pe cele ale familiei Bazarouge, bănuită că l-ar fi ascuns pe Salah Abdeslam, mai precizează aceeaşi publicaţie.

Citeşte şi Coaliţia internaţională a aflat rutele jihadiştilor care ajung în Siria

Ca urmare a acestor măsuri, teroriştii vizaţi de autorităţile belgiene nu vor mai avea aces la banii lor, la proprietăţile imobiliare şi la alte tuipuri de posesie de bunuri, au explicat autorităţile belgiene. În plus, jteroriştii nu vor putea să primească ajutoare financiare de la terţi.

Această lege a luat fiinţă în 2006, dar nu a fost aplicată până în prezent.