Premieră în România: Aparatură 3D pentru medicina dentară

Peste 100 de persoane din ţară şi străinătate s-au adunat la Iaşi pentru a lua parte la cel de-al V-lea Congres Internaţional de Medicină Dentară al Societăţii Române de Reabilitare Orală, potrivit oradestiri.ro.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 08:17
Premieră în România: Aparatură 3D pentru medicina dentară

Mai multe tehnologii de vârf în domeniul medicinei dentară vor fi prezentate în cadrul Congresului de la Iaşi. Pe lângă diverse sisteme implantare, lasere pentru prepararea cavităţilor şi pentru ţesuturi moi, un sistem frezaj computerizat, mare noutate o reprezintă un sistem nou, inovativ, de simulare asistată pe calculator, 3D.

Promovăm, pentru prima dată în România, un sistem de simulare asistată pe calculator, 3D. Este o tehnologie de ultimă generaţie, extrem de performantă şi încă foarte greu accesibilă, chiar şi celor mai prestigioase universităţi din lume. Acest tip de demonstraţii practice pe simulator, asistate de computer, vor oferi o primă şi nouă dimensiune învăţământului românesc de medicină dentară„, a declarat preşedintele Congresului, prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Denatră din cadrul UMF Iaşi.