Premieră în România. O femeie a primit mii de euro DAUNE MORALE de la o bancă pentru un mesaj eronat

O bancă din România a plătit daune morale unei cliente pentru că a transmis un mesaj eronat. Cardul femeiii a fost declarat furat, iar aceasta s-a trezit ridicată de poliţie. Judecătorii au decis că banca i-a provocat persoanei în cauză o stare de ruşine şi o traumă psihică.

26 iun. 2014, 09:04
Premieră în România. O femeie a primit mii de euro DAUNE MORALE de la o bancă pentru un mesaj eronat

Curtea de Apel Bucureşti a decis în urmă cu o săptămână, printr-o hotărâre definitivă, că CEC Bank trebuie să plătească unei cliente daune morale în valoare de 3.000 de euro. Potrivit România TV, femeia s-a trezit săltată de poliţişti dintr-un centru comercial după ce a încercat să facă o plată cu cardul. Totul s-a întâmplat după ce banca a transmis un cod greşit prin care anunţa că acel card este furat.

Judecătorii au considerat că persoana respectivă a suferit o adevărată traumă psihică şi a fost pusă într-o situaţie stânjenitoare. În România această decizie este o premieră.

Este prima dată când la noi în ţară o bancă este obligată să plătească daune morale unui client.

,,Tribunalul apreciază că în cauză reclamanta a făcut dovada prejudiciului moral suferit ca urmare a faptei ilicite a pârâtei, prejudiciu care, raportat la modalitatea în care respectiva faptă a fost săvârşită, (…) urmează a fi cuantificat la suma de 3.000 euro”, se arată în motivare.

În decembrie 2011, CEC Bank a declarat cardul clientei ca fiind furat, iar persoana a fost ridicată de poliţişti.

,,Faptul că reclamanta nu a fost informată în legătură cu blocarea cardului a condus la crearea situaţiei stânjenitoare din momentul efectuării plăţii la magazin, neputându-se considera că apariţia organelor de poliţie şi conducerea acesteia la secţie în vederea verificărilor necesare nu au creat o stare de ruşine şi stres reclamantei, producând acesteia o traumă psihică”, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti.

Citeşte şi: CNADNR a plătit daunele de 1 milion de euro tinerei care şi-a pierdut o mână într-un accident


loading...