Premieră în ultima jumătate de secol: Secretarul de Stat american l-a primit pe omologul său cubanez

Secretarul de stat american John Kerry l-a primit luni, la Departamentul de Stat, pe ministrul de externe cubanez Bruno Rodriguez, aceasta fiind prima vizită în SUA a unui diplomat de la Havana începând din 1958, transmit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

20 iul. 2015, 18:06
Premieră în ultima jumătate de secol: Secretarul de Stat american l-a primit pe omologul său cubanez

Kerry și Rodriguez și-au strâns mâinile în fața camerelor de luat vederi înainte de a începe o discuție consacrată diverselor aspecte legate de reluarea relațiilor dintre Washington și Havana, după mai mult de cinci decenii de ostilitate.

SUA și Cuba și-au redeschis oficial luni ambasadele la Havana și Washington, o nouă etapă concretă în procesul de apropiere istorică angajat la sfârșitul anului trecut de președinții Barack Obama și Raul Castro.

Clădirile care găzduiesc serviciile diplomatice din fiecare capitală și-au reluat automat statutul de ambasade la miezul nopții, urmare a unui acord anunțat la 1 iulie, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Relaţiile diplomatice dintre SUA şi Cuba, restabilite OFICIAL. Anunţul făcut de Obama şi Raul Castro

Secretarul de stat american John Kerry va merge în Cuba pe 14 august, pentru a înălța drapelul american pe noua ambasadă a SUA la Havana. Kerry devine astfel cel mai important oficial american care vizitează insula comunistă de la normalizarea relațiilor între cele două țări. Ultima vizită a unui secretar de stat american în Cuba a avut loc în 1945.