Premieră înfricoşătoare. Un pacient a fost depistat cu două tulpini de coronavirus, simultan

Un bărbat cu coronavirus, internat în Islanda, a fost găsit infectat cu două tulpini de coronavirus SARS-nCoV-2, dintre care una mai agresivă, potrivit ziarului Reykjavik Grapevine.

25 mart. 2020, 08:04
Premieră înfricoşătoare. Un pacient a fost depistat cu două tulpini de coronavirus, simultan

Cele două subtipuri de coronavirus SARS-nCoV-2 au fost depistate la un pacient islandez cu Covid-19, a declarat Kari Stefansson, directorul general al companiei biofarmaceutice CODE Genetics. A doua tulpină este o mutație din versiunea inițială a coronavirusului apărut în Wuhan. Potrivit expertului, acesta poate fi primul caz cunoscut de infecție dublă.

Citeşte şi Al 13-lea deces al unei persoane infectate cu coronavirus: femeie, 72 de ani, din Caraş-Severin

A doua tulpină este mai agresivă

Cel mai probabil, tulpina care este o mutaţie se manifestă mai agresiv, acest subtip de coronavirus fiind detectat şi observat apoi la persoane care au intrat în contact cu pacientul în cauză. În afara Islandei, acest tip de coronavirus nu a fost raportat, potrivit bazelor de date disponibile la nivel internațional.

Potrivit agenției France Presse, până pe 24 martie, în Islanda au fost identificate 588 de cazuri de infecție cu coronavirus, unul dintre ele fiind mortal. La nivel internaţional peste 375.000 de persoane sunt infectate în întreaga lume, iar peste 14.500 de oameni au murit.