Premieră ISTORICĂ: Trei nave de război chineze au acostat în Polonia

Publicat: Miercuri, 07 Octombrie 2015 15:39 // Actualizat: Miercuri, 07 Octombrie 2015 15:39 // Sursa: romaniatv.net

Trei nave de război chineze au acostat, miercuri, în portul polonez Gdynia, într-o primă vizită din istoria Flotei Maritime chineze în această țară membră a NATO și UE.

Televiziunile poloneze au arătat distrugătorul lansator de rachete Jinan, fregata lansatoare de rachete Yiyang și o navă de alimentare. Ele se vor afla la Gdynia timp de cinci zile și vor putea fi vizitate de publicul polonez, în timp ce echipajele navelor vor vizita regiunea și se vor disputa într-un meci de fotbal și o cursă de canotaj cu omologii lor polonezi.

Citeşte şi Polonia se dotează cu rachete de croazieră americane de ultimă generaţie

Data de 7 octombrie 1949 este considerată cea a stabilirii de relații diplomatice între Beijing și Varșovia, în urmă cu exact 66 de ani.

Cele trei nave, care numără circa 800 de oameni de echipaj, a părăsit portul Zhoushan la începutul lunii aprilie pentru a participa la patrule internaționale împotriva piraților din Golful Aden și din largul Somaliei, înainte de a iniția un lung turneu prin porturile lumii.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 oct 15:54
...Gdynia, într-o primă vizită din istoria Flotei Maritime chineze în această țară membră a NATO și UE. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
07 oct 15:51
...Gdynia, într-o primă vizită din istoria Flotei Maritime chineze în această țară membră a NATO și UE. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H