Premieră la Spitalul Victor Babeş. Primul transfer de plasmă de la un pacient vindecat de COVID-19 la unul în stare gravă

Publicat: Vineri, 22 Mai 2020 21:33 // Actualizat: Vineri, 22 Mai 2020 21:33 // Sursa: romaniatv.net

La Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara s-a efectuat, vineri, primul transfer de plasmă de la un pacient vindecat de COVID-19 la un pacient care este în stare critică, internat în secţia de terapie intensivă, a declarat, pentru AGERPRES, directorul spitalului, dr. Cristian Oancea.

Acesta este primul caz de transfer plasmatic de la un donator care a trecut prin boală şi s-a imunizat la SARS-CoV-2, până acum utilizându-se plasmă din banca Centrului Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) Timişoara.

"A fost un colectiv medical împreună cu care am decis cum să injectăm şi cum să efectuăm această procedură. Am luat plasmă de la un donator care a fost vindecat de COVID-19, s-a testat minuţios plasma şi s-a administrat unui pacient care era la terapie intensivă. Procedura s-a executat astăzi şi aşteptăm evoluţia în următoarele 72 de ore. Este primul caz în care folosim donator cu plasmă cu anticorpi de la un pacient care a trecut prin boală şi a fost vindecat de COVID-19, a devenit imunizat. Până acum am folosit plasmă de la banca de hematologie de la CRTS, dar de la pacienţi care nu trecuseră prin SARS-CoV-2", a afirmat pneumologul Cristian Oancea.

Medicul a adăugat că la începutul pandemiei au fost pacienţi la care s-au detectat tulburări de coagulabilitate şi s-a decis în consecinţă acest transfer plasmatic, fundamentat ştiinţific, care nu a avut însă efectul scontat. De această dată, pentru pacientul care este în stare critică, s-a încercat transferul plasmatic de la un pacient care a trecut prin boală.

Citeşte şi Angajat al Inspectoratului Şcolar Buzău, confirmat cu coronavirus

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Spitalul Victor Babeş transfer plasma
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
06 Jun
noapte 15 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H