PREMIERĂ MEDICALĂ: Inimă magnetică artificială, implantată unui minor, în Italia

Medicii de la Spitalul Bambin Gesú din Roma au implantat cu succes, pentru prima dată în lume, o inimă artificială magnetică unui minor, relatează EFE, citând o informație difuzată miercuri de această clinică italiană.

24 feb. 2016, 18:37
PREMIERĂ MEDICALĂ: Inimă magnetică artificială, implantată unui minor, în Italia

Intervenția chirurgicală, care a avut loc la 7 ianuarie, dar despre care nu s-a comunicat nimic până în prezent, a fost efectuată în contextul în care pacienta de 16 ani putea suferi în orice moment un infarct din cauza unei miocadriopatii dilatative severe. Fata era în așteptarea unei inimi pentru transplant.

”Dispozitivul magnetic îi oferea fetei o mai mare posibilitate de a supraviețui și, la numai 16 ore după operație, ea era trează și în condiții optime”, după cum a declarat medicul Antonio Amodeo, conducătorul echipei care a realizat implantul.

Pacienta a trăit patru zile cu inima magnetică artificială, iar la 11 ianuarie i s-a făcut un transplant de inimă.

Spitalul din capitala italiană a realizat până în prezent alte 60 de implanturi de inimă magnetică artificială, dar numai la adulți, potrivit paginii web www.repubblica.it, care precizează că acest dispozitiv medical este încă în curs de testare în SUA, în Uniunea Europeană fiind avizat în toamna anului trecut.

Citeşte şi Operație în premieră la nivel național. Transplant de cord la primul pacient român cu implant de inimă artificială