Premiera primei părţi a trilogiei "Hobbitul" schimbă numele capitalei Noii Zeelande

Publicat: Marţi, 09 Octombrie 2012 15:57 // Actualizat: Marţi, 09 Octombrie 2012 15:58 // Sursa: Mediafax

Premiera mondială a filmului "Hobbitul" va avea loc în noiembrie, în capitala Noii Zeelande, Wellington, care va fi redenumită, pentru trei săptămâni, "Middle Earth/ Pământul de Mijloc", după elementele de decor ale oraşului fictiv.

Filmul va fi primul dintr-o trilogie regizată de Peter Jackson, care se întoarce astfel la romanele lui JRR Tolkien, după imensul succes obţinut cu adaptările după "Stăpânul inelelor".

Jackson trăieşte în Wellington, iar filmările pentru "Hobbitul" s-au desfăşurat pe teritoriul Noii Zeelande.

Organizatorii premierei din Wellington au pregătit pentru marele eveniment un covor roşu care va fi întins pe o distanţă de 457 de metri, de-a lungul centrului oraşului, lucrări de artă reprezentative pentru lumea descrisă de romanele lui JRR Tolkien, dar şi un festival al artizanilor.

Prima parte a trilogiei, în care joacă actorii britanici Martin Freeman şi Sir Ian McKellen, are subtitlul "O călătorie neaşteptată/ An Unexpected Journey".

Celia Wade-Brown, primarul din Wellington, a declarat că oraşul va fi redenumit oficial, pentru trei săptămâni cât vor dura evenimentele legate de premieră, "Centrul Pământului de Mijloc", pentru a reflecta statutul său în industria de film din Noua Zeelandă, care are, în prezent, peste 3.000 de angajaţi.

Noul logo al oraşului Wellington a fost desenat de artistul Daniel Reeve, care a lucrat şi la caligrafierea textelor pentru filmele trilogiei.

Numele Pământul de Mijloc urmează să apară, timp de trei săptămâni, pe timbre şi în principalul ziar al oraşului, care astfel va intra în jocul de "a aduce pe marele ecran lumea fantastică a lui JRR Tolkien".

"Nimeni în lume nu organizează o premieră ca aceea din Wellington şi sunt deosebit de încântat să îl sprijin pe primar, precum şi consiliul oraşului şi pe cetăţenii oraşului", a declarat Peter Jackson.

Filmul "Hobbitul: O călătorie neaşteptată/ The Hobbit: An Unexpected Journey" este aşteptat să aibă lansarea în întreaga lume pe 14 decembrie, cea de-a doua parte a trilogiei, "The Hobbit: The Desolation of Smaug", urmând să fie lansată în decembrie 2013. Ultima parte a trilogiei "Hobbitul" - "The Hobbit: There and Back Again" - va fi lansată cel mai probabil în iulie 2014.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
1
EUR
4.7556
RON
19 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H