CUM sa ITI SCAZI FACTURA la CURENT cu 160 de lei

Schimbarea becurilor clasice cu cele LED aduce economii substanţiale în factura de energie electrică, chiar şi în România, unde preţurile la energia vândută consumatorilor casnici sunt printre cele mai mici din Europa. Cât câştigaţi la factură şi la ce trebuie să vă uitaţi.

12 ian. 2018, 11:32
CUM sa ITI SCAZI FACTURA la CURENT cu 160 de lei

Dacă înlocuiţi un bec clasic, cu incandescenţă, de 60W, cu un bec cu tehnologie LED, de 10W, care emite aproape acelaşi flux luminos, economisiţi 6 euro într-un an, la o durată de folosire de trei ore pe zi, potrivit datelor dintr-un infografic prezentat recent de Eurostat, serviciul de statistică al Comisiei Europene, scrie economica.net.

Citeşte şi Creşte factura la curent. Prima majorare va fi chiar de la 1 octombrie

Economia este valabilă luând în calcul preţul energiei aferent unui consum anual cuprins între 2.500 şi 5.000 kWh pe an (deci peste 200 de kWh consum mediu lunar), potrivit datelor Eurostat.

Socotind preţul mediu din UE al energiei aferente acestei tranşe de consum, economia medie realizată de un european care schimbă becul în condiţiile enunţate mai sus este de 10,2 euro. Cel mai mult ar economisi un danez (15,25 euro pe an), şi cel mai puţin un bulgar (4,78 euro), situaţie perfect explicabilă prin faptul că unii plătesc cele mai mari preţuri la energie, iar ceilalţi pe cele mai mici. Evident, cu cât preţul energiei este mai mare, cu atât economia este mai importantă.

Continuarea pe economica.net.