Premierul a convocat un COMANDAMENT pentru inundaţii după atenţionările date de ANM şi INHGA

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că după şedinţa de Guvern va avea loc un comandament pentru inundaţii cu toţi responsabilii în domeniu, având în vedere atenţionările emise de ANM şi INHGA.

RomaniaTV.net
13 mai 2014, 10:34
Premierul a convocat un COMANDAMENT pentru inundaţii după atenţionările date de ANM şi INHGA

‘Imediat după finalul şedinţei de Guvern o să vreau să avem un comandament cu toţi reprezentanţii centrali şi la nivel local ai instituţiilor care au atribuţii în ceea ce priveşte pregătirea pentru diverse intemperii. Avem o alertă legată de noi ploi, vijelii şi cred că cel mai important lucru este să luăm rapid măsurile necesare ca să prevenim su să atenuăm orice fel de efecte ale precipitaţiilor. Deci, după ora 14.00, sper să terminăm destul de repede şedinţa de Guvern să avem această întâlnire şi îi rog pe toţi miniştri care au atribuţii să rămână pe loc. Şi, de asemenea, reprezentanţii instituţiilor centrale şi locale’, a declarat premierul în şedinţa de Guvern, transmite Agerpres.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de furtuni pentru mai multe judeţe ale ţării. Pe lângă această avertizare, de mâine intră în vigoare o avertizare pentru jumătate din ţară.

COD PORTOCALIU, pentru intervalul 14 mai, ora 16 – 15 mai, ora 02: În judeţele Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervalul menţionat se vor cumula local peste 60…70 l/mp.

COD GALBEN, pentru intervalul 14 mai, ora 12 – 15 mai, ora 18: În intervalul menţionat instabilitatea atmosferică se va manifesta în cea mai mare parte a ţării prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. În Banat, Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, precum şi în vestul şi sudul Transilvaniei cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp.

VEZI UNDE SUNT ASTEPTATE INUNDATII

De asemenea, de marţi, 13 mai, ora 23, şi până pe 14 mai, ora 12, este valabil un cod galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmoferică.

În intervalul menţionat instabilitatea atmosferică se va accentua în sud-vestul ţării şi în zona deluroasă şi montană din regiunile sudice, unde vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. Local se vor cumula cantităţi de apă de peste 25 l/mp.