Premierul Bernard Cazeneuve a primit votul de încredere al Adunării Naţionale din Franţa

Noul premier francez, Bernard Cazeneuve, a primit marți seară votul de încredere al Adunării Naționale, el înlocuindu-l în acest post pe Manuel Valls, care a demisionat pentru a candida din partea Partidului Socialist la alegerile prezidențiale din luna aprilie.

RomaniaTV.net
13 dec. 2016, 20:45
Premierul Bernard Cazeneuve a primit votul de încredere al Adunării Naţionale din Franţa

Constituția Franței prevede că premierul este numit de președinte și nu are obligația să ceară votul deputaților, dar această practică a devenit o tradiție în sistemul politic francez. Cazeneuve a primit 305 voturi pentru, 239 împotrivă, iar 10 parlamentari s-au abținut.

El a promis în discursul susținut în fața Adunării Naționale că și-a stabilit printre prioritățile scurtului său mandat combaterea șomajului, care a ajuns la 10%. Ministru de interne în guvernul condus de Manuel Valls, noul premier și-a articulat acest discurs în jurul asigurării securității francezilor, care se tem de noi atacuri teroriste.

Cazeneuve a mai promis că va evita confruntările politice în cele cinci luni cât va conduce executivul. ‘Doresc să extind acțiunea majorității din 2012’ și ‘să nu caut dispute inutile’, a spus el în fața Adunării Naționale, subliniind că ‘francezii care ne văd sunt și aceia care ne judecă’.