Premierul bulgar avertizează că „va închide din nou totul” dacă numărul cazurilor de COVID va creşte, ca urmare a măsurilor de relaxare

Participant, miercuri, la Summitul UE-Balcanii Occidentali, desfăşurat în sistem de videoconferinţă, premierul bulgar Boiko Borisov a spus că, în cazul în care numărul persoanelor infectate cu COVID-19 va creşte, ca urmare a măsurilor de relaxare, atunci autorităţile bulgare ''vor închide din nou totul'', informează Agerpres.

RomaniaTV.net
07 mai 2020, 12:49
Premierul bulgar avertizează că „va închide din nou totul” dacă numărul cazurilor de COVID va creşte, ca urmare a măsurilor de relaxare

Poliţia din Bulgaria a verificat aproape 63.000 de declaraţii ale persoanelor care au intrat sau au ieşit din principalele oraşe în perioada în care călătoriile neesenţiale au fost interzise, între 21 martie – 6 mai, a anunţat joi Ministerul de Interne de la Sofia, citat de BTA.

Poliţiştii bulgari au întocmit 21.215 de procese verbale pentru încălcarea restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, dintre care 16.305 pentru absenţa măştii de protecţie

S-au înregistrat 22 de cazuri grave de încălcare a restricţiilor respective, fiind deschise anchete judiciare.

Citeşte şi Bulgaria pregăteşte plajele pentru data de 1 iunie. Ministrul Turismului: Sper să putem întâmpina şi străini

Prim-ministrul Boiko Borisov a precizat că, deşi s-au luat primele măsuri de relaxare începând cu data de 6 mai, în situaţia în care va exista o creştere a numărului de cazuri de infectaţi sau dacă regulile nu vor fi respectate cu stricteţe, va închide totul din nou.

‘Lucrurile nu arată bine în Europa în privinţa coronavirusului. Mă bazez pe toate informaţiile de astăzi. Trebuie să respectăm toate măsurile – distanţare şi dezinfectare. Dacă va exista o creştere a numărului de pacienţi şi dacă regulile nu sunt respectate – vom închide totul din nou”, a spus premierul bulgar.

El a mai spus că grădiniţele vor rămâne închise în Bulgaria în următoarea perioadă.

Numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 din Bulgaria a ajuns joi la 1.811, dintre care 53 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. Până în prezent 84 de pacienţi cu această boală au decedat, iar 384 s-au vindecat complet.