Premierul Chinei va efectua o vizită oficială în România la finele lunii noiembrie

Premierul chinez, Li Keqiang, va efectua o vizită oficială în ţara noastră pe 26 şi 27 noiembrie, relatează Mediafax. Oficialul când va participa la Summitul liderilor de Guvern Europa Centrală şi de Est - China şi va susţine un discurs în plenul Camerei Deputaţilor.

18 nov. 2013, 20:47
Premierul Chinei va efectua o vizită oficială în România la finele lunii noiembrie

‘În data de 26 noiembrie, la Palatul Parlamentului, va avea loc Summitul liderilor de Guvern Europa Centrală şi de Est – China, eveniment la care va participa premierul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, Li Keqiang. În continuarea Summitului, înaltul demnitar chinez va efectua o vizită oficială în ţara noastră. (…) Pe 27 noiembrie, Li Keqiang va susţine un discurs în sala de plen a Camerei Deputaţilor la care vor asista deputaţi, senatori, primul-ministru Victor Ponta, membri ai Guvernului, preşedinţii consiliilor judeţene, primarul general al Capitalei, primarii de sector, primarii municipiilor reşedinţe de judeţ, şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România cu reşedinţa la Bucureşti şi alte personalităţi ale vieţii publice’, se arată într-un memorandum intern aprobat luni de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Premierul chinez se va întâlni pe 27 noiembrie, la Palatul Parlamentului, cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Zgonea a precizat că deputaţii lucrează în teritoriu pe 25 şi 26 noiembrie pentru ‘condiţiile de securitate care impun restricţii speciale pentru reuniunea primilor-miniştri din cele 14 ţări şi vizita oficială a primului-ministru al Chinei’.


VEZI SI:

Zgonea a inaugurat la Parlament o expoziţie de vinuri din Republica Moldova