Premierul chinez a plecat din România. Ponta l-a condus până la scara avionului

S-a încheiat vizita istorică de pe urma căreia România s-ar putea alege cu 12 miliarde de dolari. Premierul chinez a părăsit astăzi România. După trei zile în care a fost gazda perfectă, Victor Ponta l-a condus la aeroport pe şeful de la Beijing.
Romania TV
28 nov. 2013, 08:07
Premierul chinez a plecat din România. Ponta l-a condus până la scara avionului

Prim-ministrul chinez, Li Keqiang, a plecat din România, fiind condus, cu gardă de onoare, până la scara avionului de către premierul Victor Ponta.

Oficialul chinez a sosit în România luni, pentru prima vizită în România a unui premier al Chinei după 19 ani, fiind întâmpinat atunci la scara avionului tot de premierul Ponta.

El s-a aflat la Bucureşti cu ocazia celei de-a doua reuniuni la nivel de prim-miniştri din Europa Centrală şi de Est şi China, la care au participat 16 şefi de guvern.

Premierul Chinei a venit în ţara noastră însoţit de o armată de investitori pentru a discuta investiţii strategice pe care firmele chineze le vor efectua în România. Primele pe listă sunt proiectele energetice, cele din IT, dar şi exporturile agroalimentare.

Gigantul economic de la răsărit vrea să dubleze în 5 ani schimburile comerciale cu Zona Europei Centrale şi de Est. Pentru ţara noastră, planurile chinezilor vizează investitii de aproape 9 miliarde de euro in primă fază, urmand ca aceasta cifra sa creasca. Vorbim de proiecte în energie, unde urmează să se investească 6,5 miliarde de euro în reactoarele 3 si 4 de la Cernavodă, în infrastructura şi transporturi.

Alte 500 de milioane de euro se vor duce catre Grupul Energetic Rovinari, iar proiectul Hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti va atrage o investiţie de aproape 1,3 miliarde euro.

Chinezii vor sa investeasca si in infrastructura feroviara. O linie de mare viteza ar urma sa lege vestul ţării de litoral. De asemenea, giganţii IT din China vor sa construiasca centre regionale la Bucuresti.

Şi fermierii vor avea de câştigat din acordurile româno-chineze. Peste jumătate de milion de vaci vor pleca spre China în următorii 5 ani, iar anul viitor fermierii români vor putea exporta aproximativ 3 milioane de porci şi circa 4 milioane de oi.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Comuna din România unde mai trăiesc doar câțiva oameni. Are ulițele asfaltate și apă curentă, iar casele se vând cu 40.000 de euro
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți șoferii care fac ITP. Ce trebuie să facă înainte de inspecția tehnică
Playtech.ro
SCANDALOS! Mihaela Rădulescu, goală pușcă! A făcut senzație cu ipostaza nud
DailyBusiness
Categoria de șoferi care scapă nepedepsită deși încalcă legea! Polițiștii sunt neputincioși
Adevarul
Cinci predicții ale experților cu privire la impactul condamnării lui Trump asupra alegerilor din 2024 și nu numai
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Directiva care i-a înnebunit pe oameni. De ce nu se mai rup capacele sticlelor
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
După ce s-a “curățat” la Floreasca și Obregia, Adrian Mititelu Jr. și-a reluat păcatele… Paranghelie la NUBA până la 3 dimineața cu vinuri fine!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Anumiți angajați vor avea parte de mai multe zile de concedii în 2024: Noul proiect de lege a fost adoptat de Camera Deputaților
Capital.ro
Se dau BANI sigur de la stat. Anunț pentru mii de români: Să facă contestație
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp ce erau luați de ape
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
Fenomene paranormale. Nici specialiștii nu pot explica aceste mistere
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'