Premierul Ciolacu a rămas uimit: suma uriașă din bani publici cheltuită de generalii Armatei pentru CSA Steaua

Premierul Marcel Ciolacu a rămas perplex când a aflat câți bani publici au putut cheltui generalii Armatei Române (MApN) pentru marea lor plăcere, fotbalul.

11 aug. 2023, 08:52
Premierul Ciolacu a rămas uimit: suma uriașă din bani publici cheltuită de generalii Armatei pentru CSA Steaua
Oficial: FCSB - CFR se joacă în Ghencea! Primele reacţii: "Ciolacu l-a pus cu botul pe labe pe Talpan!"

Șeful de la Palatul Victoria a trimis Corpul de Control la clubul CSA Steaua, în urmă cu trei săptămâni. În urma verificărilor a fost eliberat raportul preliminar. Potrivit acestui raport, statul român a cheltuit din banii românilor aproximativ 100 de milioane de euro pentru clubul din Ghencea, aflat în liga secundă, ce nu are drept de promovare.

„Avem un raport preliminar. Statul a investit 100 de milioane de euro la CSA Steaua. Acum așteptăm raportul final”, ar fi declarat Marcel Ciolacu, potrivit surselor guvernamentale.

Corpul de Control al premierului a verificat respectarea normelor legale şi a normelor interne privind administrarea complexului sportiv, verificarea modului de obţinere a veniturilor din exploatarea complexului sportiv şi cheltuielile de funcţionare, dar şi alte aspecte considerate relevante.

Atenție, perioada verificată a fost 1 ianuarie 2021 – prezent.

De curând, Marcel Ciolacu a ieșit cu un mesaj de susținere pentru FCSB, clubul care a devenit din ce în ce mai popular în rândul românilor, în raport cu echipa Armatei, care se folosește de bani publici.

„Bazele sportive sunt ale statului român; bazele sportive sunt pentru sport. Nu trebuie să ne implicăm, nu trebuie să ţinem cont de alte lucruri şi să nu lăsăm anumiţi sportivi să joace pe aceste baze care sunt ale statului român. Cum şi eu, în acest moment vremelnic sunt prim-ministru, şi aceste baze se dau în administrare anumitor instituţii. Instituţiile respective trebuie să se ridice la nivelul aşteptării sportivilor. Înţeleg foarte bine că se pot face şi concerte pe stadioane, dar atunci când nu există competiţii, atunci când nu există solicitări de la sportivi, atunci când nu se deteriorează gazonul înaintea unei competiţii – regulile foarte stricte”, a declarat premierul.

Marcel Ciolacu: „Nu pot să te exprimi la televizor pe o bază a statului român sau cu o echipă care este plătită de către un minister”

„Eu nu vreau să intru în nicio polemică… Nu pot să te exprimi la televizor pe o bază a statului român sau cu o echipă care este plătită de către un minister. Cred că trebuie să avem bun simţ cu toţii şi să intrăm într-o logică care să ducă la performanţă în sport, nu la discuţii între conducători… Nu am făcut acest lucru pentru că trebuie echipa FCSB sau alte echipe să joace sau pentru un anumit patron. Am făcut acest lucru dintr-un principiu simplu: stadioanele sunt pentru sportivi, nu ai dreptul să iei unor sportivi dreptul de a juca pe un stadion”, a mai declarat Ciolacu.

Întrebat dacă Florin Talpan, juristul CSA Steaua, şi-a depăşit atribuţiile, Marcel Ciolacu a răspuns: „Domnul Covaliu, doamna Lipă se pot mândri cu medaliile pe care le au la gât. Când tu nu ai nicio performanţă sportivă şi să te implici, să strici lucruri din ambiţii personale, vă anunţ că nu voi permite, nu domnului Talpan, nimănui cât timp sunt prim-ministru să facă acest lucru. Oamenii de sport au dreptul să vorbească”.

Citește și: Mihai Tudose pune capac generalilor de la CSA Steaua: „Eu știu că armata se ocupă cu apărarea țării, nu cu sportul și stadioanele!”