România va fi cel mai mare producător de gaze din Europa! Lucrările la proiectul Neptun Deep sunt în avans față de grafic! Marcel Ciolacu și Burduja au rămas șocați de “minunea tehnologică” cu care OMV Petrom și Romgaz ne vor scoate din sărăcie energetică!

Potrivit ministrului Energiei, Proiectul Neptun Deep a depăşit deja un grafic de execuţie de 33%, în avans faţă de termenele stabilite.
Filip Stan
14 feb. 2025, 17:48
România va fi cel mai mare producător de gaze din Europa! Lucrările la proiectul Neptun Deep sunt în avans față de grafic! Marcel Ciolacu și Burduja au rămas șocați de “minunea tehnologică” cu care OMV Petrom și Romgaz ne vor scoate din sărăcie energetică!

Premierul Marcel Ciolacu şi mai mulţi miniştri au vizitat, vineri, Paltforma Neptun Deep, ”o minune tehnologică” de 90 de metri înălţime şi 120 de metri lungime. Platforma este pregătită să plece în larg şi să înceapă forarea la presiuni foarte mari. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care a făcut anunţul, precizează că Proiectul Neptun Deep ”are importanţă economică şi geostrategică” şi va fi dus la bun sfârşit de către România care va deveni ”cel mai mare producător de gaz din UE”.

”Astăzi am vizitat în Portul Constanţa platforma Transocean Barents, o minune tehnologică pe care România se bazează în procesul de extracţie a gazelor din Marea Neagră, prin proiectul Neptun Deep, cel mai important proiect energetic al României după finalizarea reactoarelor 1 şi 2 de la Cernavodă în perioada 1990-2000. Au participat premierul României, Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Mediului, Mircea Fechet, şeful Cancelariei, Radu Oprea, şi conducerile companiilor Romgaz şi OMV Petrom”, anunţă, vineri, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Ministrul precizează că platforma americană este una dintre cele mai mari din lume (“Mighty Barents”). ”Aceasta a ajuns de câteva luni în România, iar acum este pregătită să plece în larg şi să înceapă lucrările de forare. Urmează să ajungă la aproximativ 160 de kilometri de ţărm, în dreptul localităţii Tuzla, unde va pune în funcţiune 10 sonde de exploatare a gazului românesc, la adâncimi de peste 4000 de metri. Transocean Barents este un colos pe care cuvintele îl pot cu greu descrie, şi nici imaginile nu sunt suficiente. Are 90 de metri înălţime şi 120 de metri lungime, un ansamblu complex de utilaje şi echipamente care vor extrage gazul, la presiuni foarte mari, iar din 2027 — sau poate chiar mai repede — acesta va ajunge în casele noastre, prin magistrala Tuzla-Podişor, la care de asemenea se lucrează în ritm accelerat prin efortul Transgaz”, a mai transmis ministrul .

Se schimbă banii! Moneda specială lansată vineri de BNR, va fi bătaie pe ea, tiraj limitat!

Acesta afirmă că, în Neptun Deep ”ne punem speranţe uriaşe – pentru România şi pentru Europa”.  ”Este unul dintre cele mai mari proiecte prin care România şi statele europene îşi pot asigura independenţa şi securitatea energetică, la pachet cu preţuri competitive pentru oamenii simpli şi companii. Neptun Deep are importanţă economică şi geostrategică – să nu ne ferim să spunem lucrurilor pe nume. Investiţia de 4 miliarde EUR, în parteneriat Romgaz-OMV Petrom, va aduce peste 20 de miliarde EUR pentru bugetul de stat şi peste 100 de miliarde de normal metri cubi, dublând producţia României. Vom fi, indiscutabil, cel mai mare producător de gaz din UE”, a main transmis Burduja.

Acesta susţine că derularea proiectului denotă curaj: ”Curajul Romgaz, care a preluat de la Exxon participaţia în proiect. Curajul ambelor companii, al oamenilor care duc greul investiţiei, al echipajului de 160 de experţi, al instituţiilor din România, care şi-au asumat să sprijine această investiţie strategică. Nu e de mirare că adversarii noştri — statali şi non-statali — nu vor să reuşim”.

”Neptun Deep îi deranjează pe cei care zeci de ani şi-au folosit resursele energetice pentru a şantaja o parte importantă a lumii libere. Îi deranjează şi pe unii activişti de mediu, care încearcă orice să îl saboteze, de la procese la acţiuni de propagandă, cu toate că au tăcut asurzitor când, recent, două tancuri petroliere ruseşti s-au scufundat şi au provocat o imensă catastrofă ecologică în Marea Neagră. Biodiversitatea contează numai când “trebuie”, aparent”, a mai scris Buruduja pe Facebook.

Anunţ de ultimă oră pentru toţi clienţii cu card George de la BCR. Ce este „programul de beneficii”. Cadou şi de la BRD de Valentine’s Day

Potrivit ministrului Energiei, Proiectul Neptun Deep a depăşit deja un grafic de execuţie de 33%, în avans faţă de termenele stabilite.

”Şi va fi dus la capăt de România, aşa cum ne-am asumat de la bun început. Nu ne vor opri cei care nu vor România independentă energetic. Gazul românesc în casele şi în economia ţării noastre va aduce siguranţă şi preţuri mai mici. Pentru toate acestea, le mulţumesc tuturor celor care au făcut şi fac acest vis posibil”, a cinchis ministrul Energiei.

Acesta explică ”de ce este acest proiect vital”:

  • Gazele din Marea Neagră vor asigura un preţ mai stabil şi mai mic pentru români.
    Vom deveni un furnizor regional de energie. Alţii vor depinde de noi, nu noi de alţii.
    Asigurăm tranziţia energetică echilibrată, fără să sacrificăm competitivitatea ţării şi standardul de trai al românilor.
    România îşi foloseşte propriile resurse şi câştigă în faţa unei organizaţii de mediu care încearcă să blocheze sistematic proiectele energetice ale ţării.

DailyBusiness
Românii care primesc 1.500 de euro de la stat. Cererea se depune din 30 mai, iar banii vor ajunge direct în cont!
Spynews
Noua amantă a lui Meko și iubita lui sunt la cuțite! Rebeca, mesaj dur pentru Ioana: ”Plânge doar când îmi aude numele”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Simulare BAC 2025, subiecte limba română. Ce le-a picat elevilor de la real și uman
Capital.ro
Gata cu Călin Georgescu. Anunțul care zguduie România din temelii: Am pus punct, n-am mai rezistat
Playtech.ro
Dana Budeanu, distrusă de durere. Confesiunea tulburătoare a vedetei: „Îmi este rușine să spun”
DailyBusiness
Lidl le oferă clienților câte 300 de lei sub formă de vouchere. Produsele care pot fi achiziționate cu acești bani
Adevarul
Cum suntem manipulați de ruși după ghidul KGB din 1983. Șeful CNA: „Creați o minciună mare și găsiți un idiot util”
wowbiz.ro
Epidemie în România! Trei persoane au murit, iar alte 120 au ajuns la spital după ce au fost diagnosticate cu această boală
Spynews
Ștefana și Max Peev au aflat sexul bebelușului lor! Cei doi copii au fost în extaz | FOTO
Spynews
Top 5 orașe din Europa unde să zbori la cele mai mici prețuri. Biletele de avion pentru aceste destinații sunt foarte ieftine
Evz.ro
Rețeta de ghiveci călugăresc lăsată de Radu Anton Roman. Te face să uiți că ești în Post
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
De nerecunoscut! Transformarea incredibilă a fostei jucătoare de tenis, după ce a slăbit enorm
kanald.ro
Prognoza meteo luni, 24 martie 2025: Meteorologii ANM anunță vânt puternic, descărcări electrice și cantități însemnate de precipitații
Cancan.ro
Cele 6 zodii care își schimbă destinul în aprilie 2025. Abundență FINANCIARĂ pentru acești nativi!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Se schimbă permisul de conducere la pensionari. Lege nouă pentru șoferii vârstnici din România
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Fosta soție a fotbalistului milionar a dat de belea cu un obsedat
stirilekanald.ro
Tânără dispărută cu 10 zile în urmă, găsită cu toate oasele rupte pe marginea unei șosele. Ce a pățit Maria după a mers la un "party" în Dubai
Reacția furioasă a lui Elon Musk după respingerea candidaturii lui Călin Georgescu
MediaFlux
Viitorul președinte al României! Surpriză mare conform sondajelor
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
De ce decolonizarea lui Shakespeare stârnește controverse: Reevaluarea unui clasic în era globalizării